Personeelsnet

Kennismigrant kan niet zonder nanny

Nederland heeft grote behoefte aan buitenlands talent. Naar verwachting adviseert de Sociaal Economische Raad het kabinet binnenkort om de rode loper uit te leggen voor deze kenniswerkers. Maar hier blijft het niet bij volgens een bericht uit NRC Handelsblad van gisteren. De krant berichtte dat de kenniswerkers behalve hun familie ook hun nanny willen meenemen. En de regels van de IND zorgen ervoor dat de kinderoppas niet zo makkelijk Nederland in komt. Voor president-directeur Rein Willems van Shell reden genoeg om op de thee te gaan bij minister Hirsch Ballin van Justitie en de zaak te bepleiten van de nannies. "In veel culturen is de nanny feitelijk opgenomen in de familie", citeert NRC de Shell-voorman. Voor buitenlands talent zijn de strikte immigratie-regels dan ook reden om Nederland links te laten liggen. Maar gelukkig is de oplossing in de maak. Willems na zijn gesprek met de minister: "Als de oppas in het paspoort van de familie staat, mag ze ook naar binnen." Oeps, het P-woord. Dat wordt een spoeddebat in de Kamer.

Onmisbaar voor de kenniswerker?Nederland heeft grote behoefte aan buitenlands talent. Naar verwachting adviseert de Sociaal Economische Raad het kabinet binnenkort om de rode loper uit te leggen voor deze kenniswerkers.
Maar hier blijft het niet bij volgens een bericht uit NRC Handelsblad van gisteren. De krant berichtte dat de kenniswerkers behalve hun familie ook hun nanny willen meenemen. En de regels van de IND zorgen ervoor dat de kinderoppas niet zo makkelijk Nederland in komt.
Voor president-directeur Rein Willems van Shell reden genoeg om op de thee te gaan bij minister Hirsch Ballin van Justitie en de zaak te bepleiten van de nannies. "In veel culturen is de nanny feitelijk opgenomen in de familie", citeert NRC de Shell-voorman. Voor buitenlands talent zijn de strikte immigratie-regels dan ook reden om Nederland links te laten liggen.
Maar gelukkig is de oplossing in de maak. Willems na zijn gesprek met de minister: "Als de oppas in het paspoort van de familie staat, mag ze ook naar binnen."

Oeps, het P-woord. Dat wordt een spoeddebat in de Kamer.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?