Personeelsnet

iPod-verbod op werk

Feyenoord-trainer Erwin Koeman heeft zijn spelers verboden om zich een uur voor een wedstrijd af te zonderen met een iPod of een andere muziekspeler. Op deze manier hoopt de trainer de teamgeest te herstellen. Volgens een Engels onderzoek luistert 22% van de werknemers op zijn werk naar zijn iPod (of een andere muziekspeler). Zo kunnen ze geconcentreerd werken in de moderne kantoortuin-omgeving. Overigens blijken de iPods tot een generatieconflict te leiden. Ouderen ergeren zich aan jongeren die met de trendy witte oordopjes subtiel laten weten dat ze niet lastiggevallen willen worden. In 30% van de Engelse bedrijven zijn iPods verboden. Zij willen hiermee voorkomen dat medewerkers meer bezig met hun eigen arbeidsvitaminen dan met hun werk. Veel andere werkgevers redeneren juist dat werknemers zich met hun eigen muziek beter kunnen concentreren en daardoor productiever zijn. Wie de iPods niet wil verbieden, doet er goed aan gebarentaal te leren om zich verstaanbaar te kunnen maken op de werkvloer.

Feyenoord-trainer Erwin Koeman heeft zijn spelers verboden om zich een uur voor een wedstrijd af te zonderen met een iPod of een andere muziekspeler. Op deze manier hoopt de trainer de teamgeest te herstellen.
Volgens een Engels onderzoek luistert 22% van de werknemers op zijn werk naar zijn iPod (of een andere muziekspeler). Zo kunnen ze geconcentreerd werken in de moderne kantoortuin-omgeving. Overigens blijken de iPods tot een generatieconflict te leiden. Ouderen ergeren zich aan jongeren die met de trendy witte oordopjes subtiel laten weten dat ze niet lastiggevallen willen worden.
In 30% van de Engelse bedrijven zijn iPods verboden. Zij willen hiermee voorkomen dat medewerkers meer bezig met hun eigen arbeidsvitaminen dan met hun werk. Veel andere werkgevers redeneren juist dat werknemers zich met hun eigen muziek beter kunnen concentreren en daardoor productiever zijn.

Wie de iPods niet wil verbieden, doet er goed aan gebarentaal te leren om zich verstaanbaar te kunnen maken op de werkvloer.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?