HR-professionals negeren LinkedIn

LinkedIn, de grootste netwerksite voor professionals, heeft relatief weinig Nederlandse HRM-ers en recruiters als lid. Dat blijkt uit de cijfers die Intelligence Group vorige week heeft gepresenteerd op de Corporate Social Networking Conference. Op basis van Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) heeft Intelligence Group gekeken welke functies het meest zijn vertegenwoordigd in netwerksite LinkedIn: 1. ICT/automatisering (39%) 2. Consultancy/advies (12%) 3. Directie/management (11%) 4. Marketing (8%) 5. Verkoop/commercieel (6%) 6. Financieel/economisch (5%) 7. Overig (29%) Vreemd genoeg zijn er zo weinig HRM-ers en recruiters ingeschreven bij LinkedIn dat ze niet eens apart worden genoemd in het onderzoek. En dan te bedenken dat er bij deze netwerksite juist veel te halen is voor HRM-ers en recruiters. Lees ook: Frankwatching: Werven via social communities.

LinkedIn, de grootste netwerksite voor professionals, heeft relatief weinig Nederlandse HRM-ers en recruiters als lid. Dat blijkt uit de cijfers die Intelligence Group vorige week heeft gepresenteerd op de Corporate Social Networking Conference.

Op basis van Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) heeft Intelligence Group gekeken welke functies het meest zijn vertegenwoordigd in netwerksite LinkedIn:
1. ICT/automatisering (39%)
2. Consultancy/advies (12%)
3. Directie/management (11%)
4. Marketing (8%)
5. Verkoop/commercieel (6%)
6. Financieel/economisch (5%)
7. Overig (29%)

Vreemd genoeg zijn er zo weinig HRM-ers en recruiters ingeschreven bij LinkedIn dat ze niet eens apart worden genoemd in het onderzoek. En dan te bedenken dat er bij deze netwerksite juist veel te halen is voor HRM-ers en recruiters.

Lees ook:
Frankwatching: Werven via social communities.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 452 exclusieve vakartikelen en 281 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?