Hoe ziet de werkplek eruit in 2015?

Slepen met een kantoortrolley op zoek naar een lege flexplek om op het netwerk te kunnen inloggen. Is dat de meest innovatieve werkplek die we kunnen verzinnen? En halen we hiermee het beste uit de medewerkers? Of besparen we alleen op dure, kantoorruimte? Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie heeft een wedstrijd uitgeschreven voor de meest innovatieve werkomgeving. Als ik nadenk over de werkplek in bijvoorbeeld 2015, interesseert me vooral hoe we met elkaar samenwerken. Hoe we omgaan met medewerkers op andere lokaties. Dat kunnen collega's zijn die in een andere vestiging werken, telewerkers, samenwerkingspartners en leveranciers, ook als die vanuit China of India voor ons werken. RTL Nieuws had zaterdagavond een rapportage uit Amerika over videoconferencing met enkele interessante voorbeelden. Zo zagen we in de RTL-reportage een televergadering. Het aardige was dat de mensen die niet fysiek aanwezig waren, door de opstelling van grote TV-schermen toch levensecht aan de vergadertafel leken te zitten. Ook liet RTL twee restaurants van dezelfde eigenaar zien die op honderden kilometers afstand elkaar konden voordoen hoe ze een nieuw gerecht klaar maakten. Hadden de restaurants daarvoor twee dure studio's met speciale telefoonverbinding moeten huren? Nee hoor, de restaurants maakten gewoon gebruik van webcams, een internetverbinding en twee televisies in de keukens. Als een restauranthouder al brood ziet in dergelijke technologische oplossingen, wat kunnen deze dan voor onze bedrijven betekenen? Welke voordelen hebben ze? Zijn we er wel aan toe? En welke nieuwe vragen roepen ze op? Bekijk de reportage van RTL-Nieuws over videoconferencing via internet.

Vergaderende TV's?Slepen met een kantoortrolley op zoek naar een lege flexplek om op het netwerk te kunnen inloggen. Is dat de meest innovatieve werkplek die we kunnen verzinnen? En halen we hiermee het beste uit de medewerkers? Of besparen we alleen op dure, kantoorruimte?
Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie heeft een wedstrijd uitgeschreven voor de meest innovatieve werkomgeving.

Als ik nadenk over de werkplek in bijvoorbeeld 2015, interesseert me vooral hoe we met elkaar samenwerken. Hoe we omgaan met medewerkers op andere lokaties. Dat kunnen collega's zijn die in een andere vestiging werken, telewerkers, samenwerkingspartners en leveranciers, ook als die vanuit China of India voor ons werken.

RTL Nieuws had zaterdagavond een rapportage uit Amerika over videoconferencing met enkele interessante voorbeelden.
Zo zagen we in de RTL-reportage een televergadering. Het aardige was dat de mensen die niet fysiek aanwezig waren, door de opstelling van grote TV-schermen toch levensecht aan de vergadertafel leken te zitten.
Ook liet RTL twee restaurants van dezelfde eigenaar zien die op honderden kilometers afstand elkaar konden voordoen hoe ze een nieuw gerecht klaar maakten. Hadden de restaurants daarvoor twee dure studio's met speciale telefoonverbinding moeten huren? Nee hoor, de restaurants maakten gewoon gebruik van webcams, een internetverbinding en twee televisies in de keukens.

Als een restauranthouder al brood ziet in dergelijke technologische oplossingen, wat kunnen deze dan voor onze bedrijven betekenen? Welke voordelen hebben ze? Zijn we er wel aan toe? En welke nieuwe vragen roepen ze op?

Bekijk de reportage van RTL-Nieuws over videoconferencing via internet.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?