Personeelsnet

Help ook mee: onderzoek naar uw recruitment beslissingen

Door wetenschappelijk onderzoek weten we steeds meer over effectief werven en selecteren van personeel. Maar wist u dat veel onderzoek wordt gehouden onder studenten? Frank Dekker wil daarom uitzoeken of professionals met werkervaring in HR en recruitment, niet op een andere manier recruitmentbeslissingen nemen. U kunt hem daarbij helpen, door aan zijn online onderzoek mee te doen.

Frank Dekker houdt het online onderzoek voor zijn masterscriptie Human Resource & Careermanagement bij de UvA. Hij hoopt met de uitkomsten de kloof tussen wetenschap en de HR-praktijk te verkleinen.

Input nodig van mensen in HR en recruitment
Dekker test in het online onderzoek een aantal interventies. Bij eerdere wetenschappelijke studies werden daarvoor vaak participanten gebruikt die weinig of geen ervaring en training hebben in het nemen van beslissingen op de werkplek, zoals studenten.

Dekker vraagt zich af of professionals, door hun training en ervaring, niet op een andere wijze beslissingen nemen. En welke implicaties dat dan heeft voor de praktijk.

Wilt u ook meedoen?
Voor het online onderzoek krijgt u enkele documenten voorgelegd zoals een functieomschrijving, een motivatiebrief en cv’s. Ook zijn er opgenomen interviews met twee kandidaten voor een leidinggevende functie. Aan de hand van de aangeboden informatie,  gaat u een keuze maken uit twee sollicitanten.

Dekker zoekt voor zijn onderzoek professionals op het gebied van recruitment, werving & selectie of HRM. U krijgt daarbij dus ook beeld en geluid voorgelegd; een rustige omgeving of het gebruik van een koptelefoon, is daarom gewenst. Het onderzoek duurt 10 tot 15 minuten.

U kunt deelnemen aan het onderzoek door op deze link te klikken.

 

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?