Personeelsnet

Griezelen van boze baas

In Nederland kiezen we graag de baas van de week. Medewerkers nomineren voor een radioprogramma een fijne leidinggevende. Vaak het type van de popie jopie die ijs haalt voor zijn medewerkers of met zijn personeel de kroeg ingaat en rondjes uitdeelt. De Amerikaanse vakbond Working America doet het anders. Op haar website roept de bond werknemers op hun griezelverhalen over de boze baas in te sturen. Voor de liefhebbers levert dat veel tragische verhalen op. Een van de hoogtepunten: "Mijn stervende moeder was geen excuus om overwerk te weigeren." Voor de arme werknemers is er een troost: Als ze hun verhaal inzenden naar de Working America-site, maken ze kans op een gratis vakantie van een week! Als de baas tenminste instemt met het verlof natuurlijk.

In Nederland kiezen we graag de baas van de week. Medewerkers nomineren voor een radioprogramma een fijne leidinggevende. Vaak het type van de popie jopie die ijs haalt voor zijn medewerkers of met zijn personeel de kroeg ingaat en rondjes uitdeelt.

De Amerikaanse vakbond Working America doet het anders. Op haar website roept de bond werknemers op hun griezelverhalen over de boze baas in te sturen. Voor de liefhebbers levert dat veel tragische verhalen op. Een van de hoogtepunten: "Mijn stervende moeder was geen excuus om overwerk te weigeren."
Voor de arme werknemers is er een troost: Als ze hun verhaal inzenden naar de Working America-site, maken ze kans op een gratis vakantie van een week! Als de baas tenminste instemt met het verlof natuurlijk.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?