Geen Haagse bemoeienis met toiletten

Den Haag is druk met het afschaffen van regels tegenwoordig. Ook het Arbo-beleid moet er aan geloven. Trots meldt staatssecretaris Van Hoof (van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dat vanaf volgend jaar werkgevers en werknemers meer ruimte krijgen bij het invullen van het beleid voor de arbeidsomstandigheden. De overheid schrijft wel doelen ("het beschermingsniveau tijdens het werk") voor, maar niet langer precies hoe werkgevers die moeten bereiken. Het persbericht geeft er een wel heel duidelijke uitleg bij: "Een voorbeeld daarvan is dat de overheid niet langer voorschrijft hoeveel toiletten een bedrijf moet hebben, maar eist dat een werkgever zorgt voor een voldoende aantal toiletten." Zo hebben werkgevers en werknemers weer iets te overleggen. Overigens hoeft u nog niet te vlaggen, want de vele Europese Arbo-regels blijven bestaan.

Den Haag is druk met het afschaffen van regels tegenwoordig. Ook het Arbo-beleid moet er aan geloven. Trots meldt staatssecretaris Van Hoof (van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dat vanaf volgend jaar werkgevers en werknemers meer ruimte krijgen bij het invullen van het beleid voor de arbeidsomstandigheden.
De overheid schrijft wel doelen ("het beschermingsniveau tijdens het werk") voor, maar niet langer precies hoe werkgevers die moeten bereiken. Het persbericht geeft er een wel heel duidelijke uitleg bij: "Een voorbeeld daarvan is dat de overheid niet langer voorschrijft hoeveel toiletten een bedrijf moet hebben, maar eist dat een werkgever zorgt voor een voldoende aantal toiletten."
Zo hebben werkgevers en werknemers weer iets te overleggen.
Overigens hoeft u nog niet te vlaggen, want de vele Europese Arbo-regels blijven bestaan.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?