Geen blind vertrouwen

Als Feyenoord-fan vond ik tot enkele weken geleden dat Danny Blind voor Ajax de juiste trainer was. De juiste man op de juiste plaats. Nu Ajax in de strijd om een plaats in de voorronde van Champions League mijn favoriete club heeft verslagen, denk ik er anders over. Zo opportunistisch als de voetbalfan, blijken ook voetbalbestuurders. Voor wie het sportkatern ongelezen weggooit: Danny Blind werkt bijna 19 jaar voor de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Als speler won hij met zijn team alles wat er te winnen viel. Als trainer is hij echter minder succesvol. Onder druk van sponsors (?) zal het Ajax-bestuur binnenkort ingrijpen. Een club presteert slecht, dus de trainer moet weg. In de voetballerij is dat de normaalste zaak van de wereld. Vreemd genoeg, weet iedereen van het komende ontslag behalve het slachtoffer zelf. De naam van de opvolger circuleert zelfs al in de media. Danny heeft echter nog niks gehoord van zijn werkgever. Hij merkt wel dat hij niet langer wordt gesteund en zelfs dat hij niet wordt betrokken bij de samenstelling van het team voor volgend seizoen. Het tijdig voeren van een slecht nieuws-gesprek en houden van functionerings- en beoordelingsgesprekken (dossier-opbouw voor een eventueel ontslag) gebeuren kennelijk niet bij Ajax. Misschien is dat ook niet nodig als de club zich een forse afkoopsom kan veroorloven. Wat voor mij wringt is dat een trainer die door zijn werkgever werd geprezen als een echte Ajaxied zonder fatsoenlijk gesprek dreigt te worden afgeserveerd. Veel Ajax-supporters gaat dat te ver. Maar als de club volgend seizoen aansprekende resultaten haalt onder de nieuwe coach is iedereen dat snel vergeten.

Als Feyenoord-fan vond ik tot enkele weken geleden dat Danny Blind voor Ajax de juiste trainer was. De juiste man op de juiste plaats. Nu Ajax in de strijd om een plaats in de voorronde van Champions League mijn favoriete club heeft verslagen, denk ik er anders over. Zo opportunistisch als de voetbalfan, blijken ook voetbalbestuurders.

Voor wie het sportkatern ongelezen weggooit: Danny Blind werkt bijna 19 jaar voor de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Als speler won hij met zijn team alles wat er te winnen viel. Als trainer is hij echter minder succesvol. Onder druk van sponsors (?) zal het Ajax-bestuur binnenkort ingrijpen. Een club presteert slecht, dus de trainer moet weg. In de voetballerij is dat de normaalste zaak van de wereld.
Vreemd genoeg, weet iedereen van het komende ontslag behalve het slachtoffer zelf. De naam van de opvolger circuleert zelfs al in de media. Danny heeft echter nog niks gehoord van zijn werkgever. Hij merkt wel dat hij niet langer wordt gesteund en zelfs dat hij niet wordt betrokken bij de samenstelling van het team voor volgend seizoen.

Het tijdig voeren van een slecht nieuws-gesprek en houden van functionerings- en beoordelingsgesprekken (dossier-opbouw voor een eventueel ontslag) gebeuren kennelijk niet bij Ajax. Misschien is dat ook niet nodig als de club zich een forse afkoopsom kan veroorloven. Wat voor mij wringt is dat een trainer die door zijn werkgever werd geprezen als een echte Ajaxied zonder fatsoenlijk gesprek dreigt te worden afgeserveerd. Veel Ajax-supporters gaat dat te ver. Maar als de club volgend seizoen aansprekende resultaten haalt onder de nieuwe coach is iedereen dat snel vergeten.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?