Een andere baan proberen?

Managers en P&O'ers kennen ze: de medewerkers die elke werkdag met de pest in hun lijf naar het werk gaan. Wat de reden ook is: het werk en/of het bedrijf past hen niet (meer). Allereerst erg vervelend voor de werknemers zelf, maar ook voor de organisatie. Want gemotiveerde medewerkers presteren beter. Want houdt deze medewerkers tegen om het eens ergens anders te proberen? Angst voor verandering? In Amerika is er het initiatief VocationVacations waarin werknemers zonder risico een andere baan kunnen uitproberen. In plaats van luieren op het strand gaat een werknemer tijdens zijn vakantie aan de slag in een andere baan om te kijken of het bevalt. Wie brengt dit leuke concept op de Nederlandse markt?

Managers en P&O'ers kennen ze: de medewerkers die elke werkdag met de pest in hun lijf naar het werk gaan. Wat de reden ook is: het werk en/of het bedrijf past hen niet (meer). Allereerst erg vervelend voor de werknemers zelf, maar ook voor de organisatie. Want gemotiveerde medewerkers presteren beter.

Want houdt deze medewerkers tegen om het eens ergens anders te proberen? Angst voor verandering? In Amerika is er het initiatief VocationVacations waarin werknemers zonder risico een andere baan kunnen uitproberen. In plaats van luieren op het strand gaat een werknemer tijdens zijn vakantie aan de slag in een andere baan om te kijken of het bevalt.
Wie brengt dit leuke concept op de Nederlandse markt?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?