Personeelsnet

De 10 hoogste scores van de beste werkplekken ter wereld

Nu bedrijven veel moeite moeten doen om personeel te werven en te behouden, is het extra interessant om te bekijken wat de best presterende bedrijven zo goed maakt. Voor de 8e keer zijn de World’s Best Workplaces bekendgemaakt. Het geheim van deze werkgevers? Zij maken hun medewerkers trots op het werk en behandelen iedereen gelijkwaardig, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.

Voor het vaststellen van de World’s Best Workplaces wordt de mening gevraagd van de medewerkers én wordt een oordeel geveld over het werkgeversbeleid. Salesforce is de wereldwijde nummer 1 geworden.

10 kenmerken van de beste werkgevers
Voor het onderzoek reageren werknemers op 58 stellingen die vertrouwen, trots en werkplezier meten. Bij de beste werkgevers vindt 89% van de medewerkers de organisatie een Great Place to Work. Vanuit het perspectief van de organisatie wordt het werkgeversbeleid geanalyseerd op basis van negen thema’s.

Op de volgende stellingen wordt bij de World’s Best Workplaces het hoogst gescoord:

Top 10 hoogste scores World’s Best Workplaces

1. Mensen worden hier eerlijk behandeld, ongeacht hun seksuele voorkeur (95%)

2. Mensen worden hier eerlijk behandeld, ongeacht hun etnische afkomst (95%)

3. Mensen worden hier eerlijk behandeld, ongeacht hun geslacht (93%)

4. Bij het in diensttreden, krijg je een warm welkom (92%)

5. Ik vertel anderen met trots dat ik hier werk (92%)

6. Dit is een veilige werkplek (92%)

7. Het management werkt op een eerlijke en ethisch verantwoorde manier (90%)

8. Dit is een vriendelijke plek om te werken (90%)

9. Onze bijdragen aan de gemeenschap, geven me een goed gevoel (90%)

10. Mensen worden hier eerlijk behandeld, ongeacht hun leeftijd (90%)


Negen beste bedrijven in Nederland

In maart 2018 heeft Great Place to Work de Nederlandse Best Workplaces bekendgemaakt. Negen hiervan behoren nu, samen met de scores van andere landen, tot de beste van de wereld:

Bedrijven in Nederland in de Best Workplaces lijst

Plaats

Bedrijf

1.

Salesforce

2.

Hilton

3.

Mars

5.

Adecco Group

8.

Cisco

9.

Daimler Financial Services

10.

SAS Institute Inc.

12.

Stryker

16.

AbbVie


Dit doet de top 3 goed

  • Salesforce: een vooruitstrevende software organisatie die net zoveel waarde hecht aan haar dagelijkse werk, als aan het bijdragen aan een betere samenleving. Vanuit de Ohana visie weet Salesforce het familiegevoel en de verbondenheid onder haar medewerkers sterk in de organisatie te verankeren. Dit komt dan ook naar voren in de manier waarop Salesforce haar medewerkers verwelkomt, ondersteunt, helpt ontwikkelen en betrekt in het leveren van een bijdrage aan de maatschappij.

  • Hilton: heeft een mooie stijging doorgemaakt van een plek 9 bij de World’s Best van vorig jaar naar een tweede positie in 2018. Geheel in lijn met het doel om de meest gastvrije organisatie ter wereld te zijn, waakt Hilton er als werkgever voor dat de mensen inzien wat hun bijdrage en toegevoegde waarde voor de organisatie is. Daarnaast komen medewerkers overal ter wereld vandaan en zien elkaar om die reden -zo ver weg van huis- praktisch als hun tweede familie.

  • Mars: ondanks de grootte van de organisatie, voelt Mars voor veel medewerkers als een echte familie. Die verbondenheid is te danken aan het feit dat Mars een echte waarde-gedreven organisatie is, met een sterke organisatiecultuur gebaseerd op hun vijf principes. En om die binding nog explicieter te maken, komt ook de originele Mars Familie met enige regelmaat langs bij de vestigingen verspreid over de hele wereld. Mars zet haar medewerkers op de eerste plek: niet voor niets spreekt zij haar mensen aan als ‘Associates’.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?