CWI alweer weg?

Als we sommige media mogen geloven, mag het CWI alweer weg. Aanleiding voor de berichtgeving was een uitzending van het TV-discussieprogramma Buitenhof. Zijn werknemers, werkgevers en politiek helemaal gek geworden? Wie moeten zij straks de schuld geven als ze geen werk kunnen vinden, geen personeel kunnen krijgen of als ze niks meer kunnen op de arbeidsmarkt? De berichten over het aanstaande overlijden van het CWI zijn overdreven. In de TV-uitzending ging het over een aanpassing van het ontslagrecht. Wellicht zal de SER aan het eind van het jaar adviseren om de ontslagtaak die het CWI nu nog heeft, af te schaffen. Voor de andere taken blijft een arbeidsbemiddelaar en uitkeringsverstrekker nodig. Maar als we geen CWI meer zouden hebben, wat dan? Is de arbeidsmarkt dan slechter af? Of valt het wel mee?

Als we sommige media mogen geloven, mag het CWI alweer weg. Aanleiding voor de berichtgeving was een uitzending van het TV-discussieprogramma Buitenhof.

Zijn werknemers, werkgevers en politiek helemaal gek geworden? Wie moeten zij straks de schuld geven als ze geen werk kunnen vinden, geen personeel kunnen krijgen of als ze niks meer kunnen op de arbeidsmarkt?
De berichten over het aanstaande overlijden van het CWI zijn overdreven. In de TV-uitzending ging het over een aanpassing van het ontslagrecht. Wellicht zal de SER aan het eind van het jaar adviseren om de ontslagtaak die het CWI nu nog heeft, af te schaffen.
Voor de andere taken blijft een arbeidsbemiddelaar en uitkeringsverstrekker nodig. Maar als we geen CWI meer zouden hebben, wat dan? Is de arbeidsmarkt dan slechter af? Of valt het wel mee?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 454 exclusieve vakartikelen en 284 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?