Personeelsnet

Beste werkgevers betrekken werknemers bij werk-privébalans

De Best Workplaces 2018 zijn bekend gemaakt. De lijst is gebaseerd op onderzoek bij deelnemende organisaties, waarbij zowel het medewerkersperspectief als het managementperspectief wordt meegenomen.

Atlassian, coöperatie DELA, Lean Consultancy Group en House of Performance hebben de eerste plek behaald in de lijst van Best Workplaces 2018. De lijstaanvoerders onderscheiden zich vooral door de mate waarin ze medewerkers betrekken bij besluiten en door een goede werk-privébalans.

Vertrouwen, trots en plezier
De vier organisaties namen deel aan het Best Workplaces onderzoek 2018 van Great Place to Work®, waaraan in totaal 55.000 respondenten meededen bij 145 verschillende organisaties.

Het onderzoek bestaat deels uit een medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier, en deels uit een evaluatie van het werkgeversbeleid. Uiteindelijk belandden 63 organisaties op de lijst van Best Workplaces in 2018. Een notering op de lijst betekent een erkenning voor goed werkgeverschap.

Goede score op vertrouwen
De organisaties die in 2018 een plek op de lijst haalden scoorden vooral goed op vertrouwen. De gemiddelde score op de stellingen over vertrouwen is niet eerder zo hoog geweest (82%) als dit jaar.

De top 5 van Best Workplaces springt op meerdere gebieden uit boven de overige organisaties en maakt voornamelijk het verschil op de waarde Respect. Onder andere Atlassian, DELA, Lean Consultancy Group en House of Performance scoorden maar liefst 15 punten hoger op het betrekken van medewerkers in de besluitvorming, en op het zorgen voor een goede werk-privébalans ten opzichte van het gemiddelde van alle Best Workplaces.

Onderling vertrouwen is groot
René Brouwer, directeur Great Place to Work®, licht toe: “De resultaten laten zien dat er meer waardering is voor werkgevers die medewerkers actief betrekken bij beslissingen. Dat kan alleen als er onderling vertrouwen is, een aspect waar de vier winnaars dit jaar heel goed op scoorden.”

Brouwers benadrukt dat er strikte criteria zijn om de lijst te halen. “Zo zien we ook dit jaar grote verschillen tussen de Best Workplaces en de organisaties die niet voldeden aan de minimale scores. Bijvoorbeeld met het uitzetten van een toekomstvisie: 75% van de respondenten bij de Best Workplaces geeft de organisatie hiervoor een dikke voldoende. Bij bedrijven die de lijst niet haalden vindt slechts 46% van de werknemers dat het management een duidelijk beeld heeft van waar de organisatie naar toe gaat en hoe daar te komen”.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?