Personeelsnet

Beste site: creativiteit bij ICT-bedrijven

Voor de verkiezing van de Beste recruitmentsite 2008 analyseren Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen van Intelligence Group ruim 350 sites. In Personeelslog brengen zij verslag uit van hun bevindingen. In deze aflevering: creatieve manieren waarop ICT-bedrijven Oracle, LogicaCMG en Microsoft kandidaten aanspreken. Oracle speelt met de slogan ‘Oracle solliciteert bij jou’ op een verrassende nieuwe manier in op de werkzoekenden. Door zich aan te melden voor een bepaalde functie krijgt de kandidaat een mailtje van het bedrijf met daarin een ‘sollicitatiebrief’ en een functiebeschrijving, in de vorm van een cv. LogicaCMG speelt grappig in op het thema mobiliteit. In de kranten verschenen afgelopen weken al korte advertenties die kandidaten bewust maken van de reisafstand. De recruitmentsite van LogicaCMG biedt de woonwerkcheck. Vul de postcode van je huis en je huidige werk in en je huidige reisafstand wordt berekend. Vervolgens zie je hoe het ook anders kan: LogicaCMG zit op zoveel plaatsen dat ook veel kandidaten hun woonwerkafstand kunnen verkorten. Met alle voordelen van dien! Op de site van Microsoft vinden we weblogs van medewerkers. Via de recruitmentsite laat de softwaregigant haar medewerkers zien aan de buitenwereld. Want: wie de medewerkers leert kennen, leert ook het bedrijf kennen, aldus Microsoft. Het is een boeiende site die een goed gevoel geeft en inderdaad veel van de medewerkers van Microsoft laat zien. Toch een minpuntje: het merendeel van weblogs is enigszins verouderd. Serie over Beste Recruitmentsite 2008 Meer artikelen van Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen over de Monitor Beste recruitmentsite 2008 vind je in dit overzicht.

Voor de verkiezing van de Beste recruitmentsite 2008 analyseren Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen van Intelligence Group ruim 350 sites. In Personeelslog brengen zij verslag uit van hun bevindingen. In deze aflevering: creatieve manieren waarop ICT-bedrijven Oracle, LogicaCMG en Microsoft kandidaten aanspreken.

Oracle solliciteertOracle speelt met de slogan ‘Oracle solliciteert bij jou’ op een verrassende nieuwe manier in op de werkzoekenden. Door zich aan te melden voor een bepaalde functie krijgt de kandidaat een mailtje van het bedrijf met daarin een ‘sollicitatiebrief’ en een functiebeschrijving, in de vorm van een cv.

Altijd een vestiging van LogicaCMG dichtbijLogicaCMG speelt grappig in op het thema mobiliteit. In de kranten verschenen afgelopen weken al korte advertenties die kandidaten bewust maken van de reisafstand. De recruitmentsite van LogicaCMG biedt de woonwerkcheck. Vul de postcode van je huis en je huidige werk in en je huidige reisafstand wordt berekend. Vervolgens zie je hoe het ook anders kan: LogicaCMG zit op zoveel plaatsen dat ook veel kandidaten hun woonwerkafstand kunnen verkorten. Met alle voordelen van dien!

Microsoft laat het zienOp de site van Microsoft vinden we weblogs van medewerkers. Via de recruitmentsite laat de softwaregigant haar medewerkers zien aan de buitenwereld. Want: wie de medewerkers leert kennen, leert ook het bedrijf kennen, aldus Microsoft. Het is een boeiende site die een goed gevoel geeft en inderdaad veel van de medewerkers van Microsoft laat zien. Toch een minpuntje: het merendeel van weblogs is enigszins verouderd.

Serie over Beste Recruitmentsite 2008
Meer artikelen van Hanneke van Brummelen en Elke Poulissen over de Monitor Beste recruitmentsite 2008 vind je in dit overzicht.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?