Personeelsnet

Bedrijfsartsen zijn nog niet nodig bij vaccineren

Nu er eindelijk vaccins zijn in Nederland, is het de vraag wie de komende tijd de prikken tegen het coronavirus gaat zetten. In de voorbereiding was eerst een actieve rol voorzien voor bedrijfsartsen, maar dat is nu niet meer het geval. De bedrijfsartsen concentreren zich nu op hun rol als vraagbaak over vaccinatie voor werknemers en werkgevers.

De vereniging van bedrijfsartsen, NVAB, heeft bij het ministerie van VWS aangegeven dat er veel animo is onder bedrijfsartsen om een bijdrage te leveren. Maar in de landelijke vaccinatiestrategie COVID-19 heeft de bedrijfsarts dus vooralsnog geen actieve rol.

Onduidelijk of bedrijfsarts prikken gaat zetten
Volgens het ministerie van VWS kan het BioNtech Pfizer vaccin alleen met een grootschalige opzet worden verspreid. Daarom is de GGD aangewezen partij voor het vaccineren van het eerste cohort zorgpersoneel.

Het is nog niet duidelijk of de bedrijfsartsen alsnog een actieve rol krijgen als in maart/april het tweede cohort zorgpersoneel wordt ingeënt.

Vraagbaak over vaccinatie
De vereniging voor bedrijfsartsen adviseert de achterban om de informatie over vaccineren goed bij te houden. Want er is nog goed werk te verrichten als actieve vraagbaak over vaccinatie voor werkgevers en werknemers.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?