Personeelsnet

5 redenen waarom een cadeaukaart het perfecte kerstgeschenk is

Wat geef je je medewerkers, klanten en relaties met kerst? Dat is een vraag die nu speelt, voor wie nog op tijd wil zijn. Natuurlijk is een fraai kerstpakket met de mooiste superfoods nog altijd in trek. Of een mooie fles wijn, een leuke dvd-box of een boeiend managementboek. Maar de kans is aanwezig dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken. Geen wonder dat een van de meest geliefde manieren in Nederland om iemand een cadeau te geven de cadeaukaart is. Daar zijn vijf goede redenen voor.

(Partnercontent)

1 Geschikt voor iedere werknemer
Van de Nederlanders vindt 93 procent een cadeaukaart een leuk kerstgeschenk, blijkt uit onderzoek door marktonderzoeker GfK; 48 procent van de Nederlanders maakt het niet uit van welke aanbieder die cadeaukaart is, ze laten zich graag verrassen. Voor 45 procent van de ontvangers is belangrijk dat ze zelf kunnen kiezen welke cadeaukaart ze krijgen. Geen probleem, want het aantal aanbieders van cadeaukaarten neemt razendsnel toe.

2. Voor ieder karakter een cadeaukaart
70 procent van de Nederlanders vindt een cadeaukaart leuker dan geld krijgen. Waarom? Omdat cadeaukaarten toegang bieden tot een enorm scala aan artikelen. Zo kan elke ontvanger dus zijn eigen cadeau kiezen uit een schier oneindig aanbod. Of een goed doel naar keuze. Zo geef je iedereen een cadeau dat bij hem of haar past. De populairste cadeaukaart van dit moment is trouwens die van bol.com. Geen wonder, want die biedt toegang tot een assortiment van ruim 16 miljoen artikelen.

3. Optimale keuzevrijheid
Iedereen is vrij om de waarde van zijn cadeaukaart te besteden (die bedroeg in 2017 trouwens gemiddeld 32 euro) aan een al dan niet thuisbezorgd artikel of een goed doel naar keuze. Maar ook de vrijheid om te kiezen op welk moment dat gebeurt wordt sterk gewaardeerd. De waarde van een cadeaukaart is immers in delen te verzilveren. Dat biedt zelfs de grootste twijfelaar de mogelijkheid om uiteindelijk iets van zijn gading te vinden.

4. Een feest om te geven, feestelijk om te krijgen
Bij veel aanbieders kun je cadeaukaarten in een feestelijke verpakking krijgen, al dan niet voorzien van een persoonlijke boodschap. Ook voor de decembermaand zijn er allerlei feestelijke verpakkingen te krijgen. Dat vinden de ontvangers van een cadeaukaart essentieel: 68 procent van de Nederlanders wil graag een mooi verpakt cadeau, ook als dat een cadeaukaart is.

5. Een cadeau zonder keuzestress
Veel mensen weten eigenlijk niet wat voor cadeau ze willen. En veel mensen weten niet wat ze iemand moeten geven. De cadeaukaart biedt niet alleen veel keuze en gemak voor de ontvanger, als gever breng je mensen ook op leuke cadeau-ideeën door ze een cadeaukaart te geven van een bepaalde winkel of goed doel. Kortom, niet alleen bij kerst, maar ook bij verjaardagen of simpelweg als blijk van waardering is de cadeaukaart het perfecte geschenk zonder keuzestress.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?