Personeelsnet

Wat de pod schaft

Nu zelfs minister Donner er een heeft, kun je dan nog wel achter blijven? Ik schaam me om het te zeggen, maar ik heb geen podcast. Voor mensen die niet alle mogelijkheden van internet of van hun mp3-speler gebruiken: podcast is een laagdrempelige vorm van radio. Zonder vergunning, zonder studio en zonder technici kan iedereen met een computer (of een mp3-speler) en een microfoontje een eigen radioprogrammaatje maken. En via internet kunnen makkelijk luisteraars worden bereikt. Op het terrein van management en leiderschap zijn er al de nodige podcasts. Zo is er een Belgische serie management pods. Wie het abonneren hierop te ingewikkeld vindt (door de nieuwe afleveringen te downloaden en op een mp3-speler te zetten), kan deze podcasts ook beluisteren via internet. In maximaal drie minuten worden onderwerpen besproken als leren, kwaliteitacties en Machiavelli voor managers. Voor andere podcasts op het terrein van management zie bijvoorbeeld het overzicht van iPodder. De bezitters van een iPod kunnen ook via het programma iTunes kijken wat er allemaal beschikbaar is (zie de rubriek business, subrubriek management).

Nu zelfs minister Donner er een heeft, kun je dan nog wel achter blijven? Ik schaam me om het te zeggen, maar ik heb geen podcast.

Voor mensen die niet alle mogelijkheden van internet of van hun mp3-speler gebruiken: podcast is een laagdrempelige vorm van radio. Zonder vergunning, zonder studio en zonder technici kan iedereen met een computer (of een mp3-speler) en een microfoontje een eigen radioprogrammaatje maken. En via internet kunnen makkelijk luisteraars worden bereikt.

Op het terrein van management en leiderschap zijn er al de nodige podcasts. Zo is er een Belgische serie management pods. Wie het abonneren hierop te ingewikkeld vindt (door de nieuwe afleveringen te downloaden en op een mp3-speler te zetten), kan deze podcasts ook beluisteren via internet. In maximaal drie minuten worden onderwerpen besproken als leren, kwaliteitacties en Machiavelli voor managers.

Voor andere podcasts op het terrein van management zie bijvoorbeeld het overzicht van iPodder. De bezitters van een iPod kunnen ook via het programma iTunes kijken wat er allemaal beschikbaar is (zie de rubriek business, subrubriek management).

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?