Personeelsnet

Uurtarief interim HR-consultant blijft 96 euro

Organisaties die hoogopgeleide interim consultants inhuren, waren in het eerste half jaar van 2019 iets duurder uit. Veel consultants en interim-managers rekenden een hoger tarief voor hun diensten. Het tarief voor HR-consultants bleef gemiddeld op 96 euro per uur staan.

Dat blijkt uit een analyse van meer dan 30.000 interim-opdrachten, uitgevoerd door Consultancy.nl in samenwerking met Planet Interim. Voor de studie werden uurtarieven voor interim management- en consultancyopdrachten vergeleken met de tarieven van 2018.

Uurtarieven stijgen gemiddeld 3,5 procent
Bij acht van de vijftien onderzochte segmenten er sprake is van een tarievenstijging van gemiddeld genomen 3,5%. Interimmers in de bouw en in de transport- en logistieksector, rekenden 6% hogere tarieven.

Ook interim managers en zelfstandig opererende consultants die zich richten op strategie, law, inkoop, finance, hospitality en facility management, voerden een prijsverhoging door. Freelance professionals actief in de marketingsector (€93 per uur) en ICT-sector (€97 per uur) en zelfstandigen belastingadviseurs (€88 per uur) zagen hun fees dalen.

Tarieven voor HR-dienstverlening
Over de hele linie genomen kost een hoogopgeleide interimmer in de eerste helft van 2019 gemiddeld €96 per uur, wat ook het bedrag is dat gemiddeld door een interim HR-consultant wordt gehanteerd.

Het inhuren van consultants en interim-managers is hiermee relatief duurder dan de gemiddelde fee van een freelancer (ongeacht zijn of haar specialisme). Die ligt namelijk op iets minder dan €50 per uur. Een zelfstandige HR-professional hanteert een gemiddeld uurtarief van €58, terwijl een zzp’er in finance- en administratiesector rekent op €45 per uur.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?