SZW heeft tegenwoordig klanten

Na de Fortuyn-revolte in 2002 en de verkiezingsnederlaag van de regeringspartijen tijdens de gemeenteraads-verkiezingen dit jaar, onderneemt het kabinet van alles om opstandige burgers te paaien. Ook minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken doet een duit in het zakje. Mensen met een uitkering en werkgevers noemt hij tegenwoordig klant. Maar van ziektekostenverzekeraar switchen is makkelijker dan van uitkeringsinstantie of van arbeidsinspecteur. De minister heeft nog geen plannen om met marktwerking deze overheidsmonopolies tegen te gaan. Omdat overheidsklanten geen keus hebben, wil de minister twee burgerpanels instelllen: een met mensen met een uitkering en een panel met werkgevers. "Deze panels gaan verder dan alleen het inventariseren van klachten. Wat beweegt de klant in zijn zoektocht naar werk? Maar ook wat beweegt een werkgever in zijn zoektocht naar personeel? Wat zijn goede ervaringen? Welke ergernissen zijn er? Wat zou helpen? En hoe kunnen klachten in de toekomst worden voorkomen?", aldus De Geus.

Na de Fortuyn-revolte in 2002 en de verkiezingsnederlaag van de regeringspartijen tijdens de gemeenteraads-verkiezingen dit jaar, onderneemt het kabinet van alles om opstandige burgers te paaien.

Ook minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken doet een duit in het zakje. Mensen met een uitkering en werkgevers noemt hij tegenwoordig klant.
Maar van ziektekostenverzekeraar switchen is makkelijker dan van uitkeringsinstantie of van arbeidsinspecteur. De minister heeft nog geen plannen om met marktwerking deze overheidsmonopolies tegen te gaan. Omdat overheidsklanten geen keus hebben, wil de minister twee burgerpanels instelllen: een met mensen met een uitkering en een panel met werkgevers. "Deze panels gaan verder dan alleen het inventariseren van klachten. Wat beweegt de klant in zijn zoektocht naar werk? Maar ook wat beweegt een werkgever in zijn zoektocht naar personeel? Wat zijn goede ervaringen? Welke ergernissen zijn er? Wat zou helpen? En hoe kunnen klachten in de toekomst worden voorkomen?", aldus De Geus.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?