Personeelsnet

Recruiters betalen voor personenzoekmachine

Personenzoekmachine WieOWie gaat geld vragen aan recruiters en HRM-ers die veelvuldig van deze dienst gebruik maken. Dat schrijft de site Emerce. WieOWie is een Nederlandse zoekmachine waarmee snel informatie over personen kan worden verzameld. Zo presenteert WieOWie informatie uit Google en doorzoekt zij de Nationale Telefoongids en de netwerksites Hyves, MySpace, Facebook, Netlog, Xing, Schoolbank, LinkedIn en YouTube. Betaald abonnement De initiatiefnemers van WieOWie merkten dat sommige gebruikers honderden namen per dag opzochten. Onder deze grootverbruikers zijn heel wat recruiters die via WieOWie de achtergrond van kandidaten onderzoeken. Sinds vorige week moeten deze gebruikers betalen. "Sinds vorige week is er een limiet van 15 zoekopdrachten. Daarboven betaal je via een 0900-nummer 1,50 euro voor opnieuw 15 zoekopdrachten. Of je neemt een abonnement van twee tientjes per maand en kan dan ongelimiteerd gebruikmaken van WieOWie", aldus initiatiefnemer Bart Kappenburg in Emerce. Bedrijvenzoekmachine Enkele maanden geleden heeft WieOWie overigens een bedrijvenzoekmachine gelanceerd. Daarmee kunnen bijvoorbeeld sollicitanten informatie verzamelen over potentiële werkgevers. Naast de presentatie van Google-resultaten doorzoekt WieOWie hiervoor netwerksite LinkedIn, de NationaleVacaturebank en de database van de Kamers van Koophandel. Van de KvK wordt een kandidaat als hij er niet voor wil betalen, overigens niet veel wijzer. Na de personen- en bedrijvenzoekmachine lanceert WieOWie binnenkort een vacaturezoekmachine. Openbare informatie De zoekresultaten van WieOWie zijn op zich niet zo bijzonder, want het gaat om openbare informatie die voor iedereen op internet toegankelijk is. Maar WieOWie bespaart recruiters en sollicitanten veel tijd door de slimme selectie en presentatie van de gevonden informatie. Lees ook: WieOWie: Nederlandse mensenzoekmachine.

Veelgebruikers van WieOWie moeten betalenPersonenzoekmachine WieOWie gaat geld vragen aan recruiters en HRM-ers die veelvuldig van deze dienst gebruik maken. Dat schrijft de site Emerce.

WieOWie is een Nederlandse zoekmachine waarmee snel informatie over personen kan worden verzameld. Zo presenteert WieOWie informatie uit Google en doorzoekt zij de Nationale Telefoongids en de netwerksites Hyves, MySpace, Facebook, Netlog, Xing, Schoolbank, LinkedIn en YouTube.

Betaald abonnement
De initiatiefnemers van WieOWie merkten dat sommige gebruikers honderden namen per dag opzochten. Onder deze grootverbruikers zijn heel wat recruiters die via WieOWie de achtergrond van kandidaten onderzoeken.
Sinds vorige week moeten deze gebruikers betalen. "Sinds vorige week is er een limiet van 15 zoekopdrachten. Daarboven betaal je via een 0900-nummer 1,50 euro voor opnieuw 15 zoekopdrachten. Of je neemt een abonnement van twee tientjes per maand en kan dan ongelimiteerd gebruikmaken van WieOWie", aldus initiatiefnemer Bart Kappenburg in Emerce.

Bedrijvenzoekmachine
Enkele maanden geleden heeft WieOWie overigens een bedrijvenzoekmachine gelanceerd. Daarmee kunnen bijvoorbeeld sollicitanten informatie verzamelen over potentiële werkgevers. Naast de presentatie van Google-resultaten doorzoekt WieOWie hiervoor netwerksite LinkedIn, de NationaleVacaturebank en de database van de Kamers van Koophandel. Van de KvK wordt een kandidaat als hij er niet voor wil betalen, overigens niet veel wijzer.

Na de personen- en bedrijvenzoekmachine lanceert WieOWie binnenkort een vacaturezoekmachine.

Openbare informatie
De zoekresultaten van WieOWie zijn op zich niet zo bijzonder, want het gaat om openbare informatie die voor iedereen op internet toegankelijk is. Maar WieOWie bespaart recruiters en sollicitanten veel tijd door de slimme selectie en presentatie van de gevonden informatie.

Lees ook:
WieOWie: Nederlandse mensenzoekmachine.