Personeelslog: 1 jaar

Vandaag bestaat het weblog van Personeelsnet precies één jaar: eerst als experiment met Personeelsnet.blogspot.com, later als Personeelslog met een eigen domein, zoals je het nu kent. Eén jaar en 223 artikelen verder hebben we enkele lessen geleerd: Sex sells. Het meestgelezen artikel was Seksproblemen van jonge managers. Wat hierbij ongetwijfeld heeft geholpen, was een artikel van de veelbezochte site van Het Net waarin verwezen werd naar Personeelslog. Ondanks de populariteit van dit onderwerp weerstaan we de verleiding om een 18plus-variant te ontwikkelen van dit weblog. P&O-ers geven niet snel hun mening. Veel reacties op artikelen komen vooral van andere webloggers. Collega P&O-ers zijn hier helaas nog iets terughoudender in. En dat willen we wèl veranderen. Meer opinies Bij het verder uitbouwen van Personeelslog, willen we graag meer opinies aan bod laten komen. Daarom hebben we het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om te reageren op de artikelen. Zonder registratie èn zonder goedkeuring vooraf kun je jouw mening geven. Hoe meer standpunten, hoe liever het ons is. Daarnaast denken we eraan om gast-webloggers uit te nodigen. Als je suggesties hiervoor hebt, laat het ons weten. Ook als je tips hebt voor onderwerpen of een mening hebt over Personeelslog, laat van je horen door te reageren op dit artikel of door een mailtje te sturen naar personeelslog (at) gmail.com.

Vandaag bestaat het weblog van Personeelsnet precies één jaar: eerst als experiment met Personeelsnet.blogspot.com, later als Personeelslog met een eigen domein, zoals je het nu kent.

Eén jaar en 223 artikelen verder hebben we enkele lessen geleerd:

  • Sex sells. Het meestgelezen artikel was Seksproblemen van jonge managers. Wat hierbij ongetwijfeld heeft geholpen, was een artikel van de veelbezochte site van Het Net waarin verwezen werd naar Personeelslog. Ondanks de populariteit van dit onderwerp weerstaan we de verleiding om een 18plus-variant te ontwikkelen van dit weblog.

 

  • P&O-ers geven niet snel hun mening. Veel reacties op artikelen komen vooral van andere webloggers. Collega P&O-ers zijn hier helaas nog iets terughoudender in. En dat willen we wèl veranderen.

 

Meer opinies
Bij het verder uitbouwen van Personeelslog, willen we graag meer opinies aan bod laten komen. Daarom hebben we het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om te reageren op de artikelen. Zonder registratie èn zonder goedkeuring vooraf kun je jouw mening geven. Hoe meer standpunten, hoe liever het ons is.
Daarnaast denken we eraan om gast-webloggers uit te nodigen. Als je suggesties hiervoor hebt, laat het ons weten.

Ook als je tips hebt voor onderwerpen of een mening hebt over Personeelslog, laat van je horen door te reageren op dit artikel of door een mailtje te sturen naar personeelslog (at) gmail.com.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?