Personeelsbeleid slechter bij bedrijven met lang zittende leiders

Bedrijven waar het management van hogere kwaliteit is, presteren beter. Hogere managementsalarissen betekenen beter management, maar boven de zes ton aan salaris neemt de managementkwaliteit niet verder toe. Als CEO’s erg lang een bedrijf leiden, neemt de managementkwaliteit af, vooral op het gebied van personeelsbeleid.

Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en het CBS, op aanvraag van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De kwaliteit van het management van een representatieve groep van ongeveer 450 grotere industriële bedrijven is in 2018 gemeten door de Rijksuniversiteit Groningen en de Rabobank.

Hoe beter het management, hoe hoger de productiviteit
De resultaten laten een duidelijk positieve samenhang zien tussen de overall-kwaliteit van het management en de gemiddelde arbeidsproductiviteit. Met andere woorden, beter geleide bedrijven zijn gemiddeld productiever dan minder goed geleide bedrijven.

Deze conclusie blijft ook geldig wanneer rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld de bedrijfsomvang en de bedrijfstak waarin het bedrijf actief is.

Lang zittende leider is niet goed voor personeelsmanagement
Managementkwaliteit hangt ook samen met het aantal jaren dat de CEO leidinggeeft bij het bedrijf. De langst zittende CEO’s werken bij bedrijven met de laagste managementkwaliteit. Dit geldt zowel voor de totaalscore als voor de onderliggende terreinen.

Vooral op het terrein van personeelsmanagement scoren de langst zittende CEO’s fors lager. De CEO’s die juist kort als bestuurder actief zijn, halen de beste scores. Uit aanverwant internationaal onderzoek is bekend dat de bedrijfsprestaties vaak minder worden naarmate CEO’s langer aan het roer staan.

Management niet beter met salaris boven 6 ton
Uit de onderzoeksgegevens blijkt verder dat de managementkwaliteit tot een bepaald salarisniveau positief samenhangt met het salaris van de CEO. Beter betaalde topmanagers lijken tot op zekere hoogte dus ook beter te presteren.

Maar die ontwikkeling stokt boven de 600 duizend euro: daarboven verschilt de managementkwaliteit niet significant van die bij bedrijven met een CEO die 400 duizend tot 600 duizend euro verdient.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?