Niet het CV, maar de 'tags' vertellen wie de sollicitant is

Kun je wie je bent wel goed vangen in een CV? Volgens de Amerikaanse nieuwe generatie vacaturesite Jobster kan het veel makkelijker. In plaats van een traditioneel CV gebruikt Jobster andere manieren waarmee werkgevers en sollicitanten elkaar leren kennen. Jobster gebruikt daarbij technieken die ook sociale netwerk- en datingsites toepassen. Zo kan de werkzoekende zichzelf voorstellen via antwoorden op persoonlijke vragen als: 'hoe heet de film over je leven', 'welk ander beroep wil je proberen', 'wat is je droombaan'? Een nieuwe manier die Jobster sinds kort aanbiedt, is dat kandidaten een profiel van zichzelf kunnen maken met behulp van 'tags'. Met deze zoekwoorden die de sollicitant zelf opstelt, kan hij zichzelf zo uitgebreid beschrijven als hij wil. Tags kunnen eigenschappen zijn, competenties, de baan die hij of zij zoekt, zijn/haar werkervaring, hobbies. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Door te zoeken op voor hen relevante tags, kunnen werkgevers en collega's het profiel van de kandidaat vinden. Overigens vraagt dit van beide partijen (werkgevers en sollicitanten) wel dat zij redelijk weten welke zoekwoorden de ander gebruikt. Jobster helpt hierbij een handje. Bij de tags die een zoekende werkgever of werkzoekende intypt, geeft de site ook verwante tags aan. Welke Nederlandse vacaturesite volgt?

Kun je wie je bent wel goed vangen in een CV? Volgens de Amerikaanse nieuwe generatie vacaturesite Jobster kan het veel makkelijker.

In plaats van een traditioneel CV gebruikt Jobster andere manieren waarmee werkgevers en sollicitanten elkaar leren kennen. Jobster gebruikt daarbij technieken die ook sociale netwerk- en datingsites toepassen.
Zo kan de werkzoekende zichzelf voorstellen via antwoorden op persoonlijke vragen als: 'hoe heet de film over je leven', 'welk ander beroep wil je proberen', 'wat is je droombaan'?

Een nieuwe manier die Jobster sinds kort aanbiedt, is dat kandidaten een profiel van zichzelf kunnen maken met behulp van 'tags'. Met deze zoekwoorden die de sollicitant zelf opstelt, kan hij zichzelf zo uitgebreid beschrijven als hij wil. Tags kunnen eigenschappen zijn, competenties, de baan die hij of zij zoekt, zijn/haar werkervaring, hobbies. De mogelijkheden zijn onbeperkt.
Door te zoeken op voor hen relevante tags, kunnen werkgevers en collega's het profiel van de kandidaat vinden. Overigens vraagt dit van beide partijen (werkgevers en sollicitanten) wel dat zij redelijk weten welke zoekwoorden de ander gebruikt. Jobster helpt hierbij een handje. Bij de tags die een zoekende werkgever of werkzoekende intypt, geeft de site ook verwante tags aan.

Welke Nederlandse vacaturesite volgt?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?