Meer loopbaankansen voor vrouwen door hybride werken

De mogelijkheid om hybride te werken, geeft vrouwen de kans om hun carrière vooruit te helpen. Want vrouwen melden dat ze efficiënter worden door hybride werken (58%), terwijl het ook hun zichtbaarheid vergroot bij de bedrijfsleiding (38%). Hybride werken zorgt dus niet alleen voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven, maar biedt vrouwen ook de mogelijkheid om te solliciteren naar een hogere functie.

De flexibiliteit die hybride werken biedt, wordt essentieel geacht door bijna acht op de tien werkende vrouwen, blijkt uit het onderzoeksrapport Empowering Women in the Hybrid Workplace Report, uitgevoerd in opdracht van IWG, een internationale dienstverlener voor verhuur van kantoorruimte die ook in Nederland actief is.

Meer loopbaankansen met hybride werken
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen de kansen gebruiken die hybride werken hen biedt. Want velen zijn van baan en bedrijfstak veranderd vanwege een baan waarin hybride werken mogelijk is. Meer dan drie op de vijf vrouwen (62%) hebben overwogen om te solliciteren naar een nieuwe baan die flexibeler werken biedt, en bijna de helft (48%) overweegt een loopbaanverandering waar ze eerder niet aan hadden gedacht.

Acht van de tien vrouwen zeggen dat hybride werken hen de kans heeft gegeven om naar betere functies te solliciteren. Ze zijn ook van mening dat hybride werken heeft gewerkt als een gelijkmaker op de werkplek, waardoor vooroordelen in verband met geslacht, ras of andere factoren zijn verminderd.

Andere rollen leren kennen
Hybride werken heeft vrouwen productiever gemaakt (58%), hen geholpen andere rollen binnen hun organisatie te leren kennen (47%) en hun zichtbaarheid bij het management vergroot (38%). Deze factoren helpen hen om een stap te maken in hun loopbaan. De helft is daardoor zelfs in een andere bedrijfstak gaan werken. In feite is hybride werken een must geworden voor veel vrouwen: 72% zegt op zoek te gaan naar een andere baan als hybride werken niet (meer) mogelijk is.

Fatima Koning, Group Chief Commercial Officer van IWG, stelt dat het onderzoek duidelijk aangeeft dat vrouwen hybride werken laten meewegen bij belangrijke beslissingen over hun carrière. “De flexibiliteit die dat biedt, zorgt voor een betere balans tussen werk en privé en opent nieuwe carrièremogelijkheden. Ik heb de persoonlijke en professionele voordelen van hybride werken aan den lijve ondervonden en ben blij te zien dat andere vrouwen dit ook zo ervaren".

HYBRIDE WERKEN GOED REGELEN: Dat kan met de tools voor de HR-professional

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 452 exclusieve vakartikelen en 281 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?