Personeelsnet

Liever geen sollicitanten

Sommige werkgevers geven veel geld uit aan de werving. Toch doen ze er alles aan om kandidaten om te verhinderen dat zij daadwerkelijk gaan solliciteren. Op de vacaturesite van Intermediair bijvoorbeeld heeft NIBC een vacature staan voor data management officer. "Deze werkgever wil graag sollicitaties via de eigen site ontvangen. Klik op Nu solliciteren om naar de site te gaan...", meldt Intermediair. Wie vervolgens denkt te solliciteren, komt uit bij een andere intermediair; ditmaal Randstad Search & Selection. Daar vindt de kandidaat nogmaals dezelfde informatie over de vacature als bij Intermediair. Gelukkig biedt de pagina onderaan een paarse knop om te solliciteren. Nog maar eens proberen. "Ben je al bekend bij Randstad Search & Selection?" vraagt de volgende webpagina. Zo niet, dan moet de kandidaat eerst al zijn gegevens invoeren voor de database van Randstad. Inschrijven bij een werving & selectiebureau is toch iets anders dan solliciteren bij een bedrijf. Wat doet het bureau met de persoonlijke gegevens van de kandidaat? Gebruikt het deze alleen voor de sollicitatie bij NIBC? Dat vermeldt Randstad niet. "Als het zo moet, dan maar niet." Hoeveel kandidaten zullen dat hebben gedacht?

Sommige werkgevers geven veel geld uit aan de werving. Toch doen ze er alles aan om kandidaten om te verhinderen dat zij daadwerkelijk gaan solliciteren.

Op de vacaturesite van Intermediair bijvoorbeeld heeft NIBC een vacature staan voor data management officer. "Deze werkgever wil graag sollicitaties via de eigen site ontvangen. Klik op Nu solliciteren om naar de site te gaan...", meldt Intermediair.

Wie vervolgens denkt te solliciteren, komt uit bij een andere intermediair; ditmaal Randstad Search & Selection. Daar vindt de kandidaat nogmaals dezelfde informatie over de vacature als bij Intermediair. Gelukkig biedt de pagina onderaan een paarse knop om te solliciteren.

Nog maar eens proberen. "Ben je al bekend bij Randstad Search & Selection?" vraagt de volgende webpagina. Zo niet, dan moet de kandidaat eerst al zijn gegevens invoeren voor de database van Randstad.
Inschrijven bij een werving & selectiebureau is toch iets anders dan solliciteren bij een bedrijf. Wat doet het bureau met de persoonlijke gegevens van de kandidaat? Gebruikt het deze alleen voor de sollicitatie bij NIBC? Dat vermeldt Randstad niet.

"Als het zo moet, dan maar niet." Hoeveel kandidaten zullen dat hebben gedacht?

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?