Personeelsnet

Jongere met burn-out, is niet alleen de schuld van werkgever

Voor veel jongeren is het dagelijkse bestaan moeilijk. Ze voelen op allerlei vlakken mentale druk, ook op hun werk. Daarom moeten werkgevers meer aandacht besteden aan “leren werken” op de werkvloer. Verder moeten ze de prestaties van jongeren minder eenzijdig beoordelen, bijvoorbeeld door meer waardering te tonen voor ‘praktisch vakmanschap’ op de werkvloer.

Al van jongs af aan, worden jongeren beoordeeld met eenzijdige maatstaven. Dat gebeurt op school, op de arbeidsmarkt, maar ook in het sociale leven, waarschuwt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Sommige jongeren lukt het heel goed aan die normen te voldoen. Maar hoe goed anderen hun best ook doen, dat gaat ze niet lukken en blijft het knellen.

Niet alleen werkgever de schuld geven
Werkgevers erkennen het belang om te voorkomen dat werknemers een burn-out krijgen, maar vinden het té makkelijk om daarbij alleen naar werkgevers te kijken. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland als reactie op het essay van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), dat onderzoekt waar het groeiende aantal burn-outs en stressgerelateerde ziekten vandaan komt.

De zorg voor goede arbeidsomstandigheden en het welzijn van medewerkers, nemen werkgevers serieus. Maar het is aan werknemers om zelf tijdig aan de bel te trekken als het niet goed dreigt te gaan, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Bovendien komt een burn-out vaak niet alleen door het werk, maar door een opeenstapeling van problemen die zich deels ook afspelen in de privésfeer.

Derde ziektegevallen stressgerelateerd
Daarom is het van belang dat niet eenzijdig naar de werkgever wordt gekeken. Het is wél belangrijk om alert te blijven op het risico van burn-out. Want burn-outs en stressgerelateerde ziekten zijn een groeiend probleem, dat inmiddels een derde van alle ziektegevallen in Nederland betreft. Het is in het belang van werknemers en werkgever dat eventuele problemen samen worden aangepakt en opgelost.

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is duurzame inzetbaarheid momenteel het belangrijkste HR-onderwerp in bedrijven. In élk bedrijf waar de werk-privébalans schommelt, moeten werkgever en werknemers daar zelf samen afspraken over (blijven) maken, als zij dat nodig vinden, aldus de ondernemingsorganisaties.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?