Personeelsnet

Hoogste loonafspraken in cao’s sinds dieptepunt crisis

De loonstijgingen die in cao’s zijn afgesproken, worden steeds ruimer. Vaak gaat de loonstijging gepaard met afspraken over ruimere werktijden om de productiviteit te vergroten. Toch is de gemiddelde loonstijging in 2018 met 2 procent nog bescheiden.

Dat meldt werkgeversvereniging AWVN, die betrokken is bij het merendeel van alle 850 Nederlandse cao’s en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaardenregelingen in Nederland.

Cao-lonen stijgen 2,68 procent in maart
In maart zijn met een gemiddelde van 2,68 procent de hoogste loonafspraken gemaakt sinds het dieptepunt van de kredietcrisis, begin 2009. Met dit maandgemiddelde wordt ook de trend van oplopende cao-afspraken voortgezet.

In maart kwamen 10 nieuwe cao’s tot stand. In 2018 lopen in totaal 374 cao’s af voor 2,2 miljoen werknemers. Daarvan werden in het eerste kwartaal 52 cao’s vernieuwd voor 220.000 werknemers. Het tempo waarin cao’s worden vernieuwd ligt iets hoger dan in andere jaren.

Meeste cao-lonen stijgen met 2 procent
De vaakst gemaakte loonafspraak is 2 procent - een kwart van alle 52 akkoorden afgesloten in 2018 heeft dat loonstijgingspercentage. De gemiddelde contractloonstijging voor alle 2018-akkoorden bedraagt 2,12%.

Opvallend is de relatief hoge contractloonstijging in de publieke sector. De vijf nieuwe akkoorden in de publieke sector hebben een gemiddelde contractloonstijging van 2,6 procent.

Afspraken over meer productiviteit
AWVN constateert ook dat hogere loonafspraken in de marktsector steeds vaker gepaard lijken te gaan met afspraken over productiviteitsverbetering, bijvoorbeeld door ruimere werktijden af te spreken.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?