Dertiger twijfelt veel en is niet blij met werk en leven

Als millennials opnieuw konden kiezen wat voor opleiding ze zouden doen, zegt de helft een andere studie te willen kiezen. Ook zijn veel dertigers niet blij met hun leven op dit moment.

Millennials, geboren tussen pakweg 1980 en het jaar 2000, hebben regelmatig het gevoel dat anderen meer genieten van hun leven en werk omdat ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Ook laat meer dan de helft van de millennials weten regelmatig (29%) of soms (26%) het gevoel te hebben dat ze dingen missen door de postings van hun vrienden op social media. Ook zegt 40% niet op zijn plek te zitten als het gaat om hun baan en is 35% zich daar niet zeker van.

Onzeker in het leven
Tweederde van de ruim 2000 millennials die deelnamen aan de Dertigers Dilemma Test van Monsterboard, geeft aan niet blij te zijn met zijn of haar leven op dit moment.

Als de millennials opnieuw konden kiezen wat voor opleiding ze zouden doen, zegt de helft een andere studie te willen kiezen. Drie van de tien heeft al eens in het buitenland gewerkt, gestudeerd of voor langere tijd gereisd en 60% zou dat nog wel een keer willen. Kort beschouwd staat de Nederlandse millennial nogal onzeker in het leven.

Is dit alles?
Ulrich Biebaut van Monsterboard stelt dat het op sociale media soms lijkt of iedereen een fantastisch leven heeft, terwijl negatieve ervaringen of gedachten meestal niet gedeeld worden. “Toch lijkt het erop dat deze generatie in essentie echt niet zo happy is. Maar liefst 64% van hen vraagt zich wel eens af of dit alles is.”

Van de 2029 millennials die deelnamen aan dit Nederlandse onderzoek, zou meer dan 95% het op enig vlak wel anders willen doen. In 2017 was dit aantal nog 85% onder de toen deelnemende respondenten. Biebaut: “Als je je bedenkt dat de beroepsbevolking in 2020, naast mensen uit de generaties X en Z en babyboomers, voor 35% uit millennials zal bestaan, is dit een signaal dat werkgevers niet meer kunnen negeren.” Biebaut adviseert werkgevers en werknemers om in gesprek te gaan, waarbij eventueel ook coaching een oplossing kan bieden.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 454 exclusieve vakartikelen en 284 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?