Blind selecteren na anoniem solliciteren?

Als de gemeenteraad eind februari met het voorstel instemt, is de gemeente Nijmegen de eerste werkgever die anoniem solliciteren invoert. Zodra er sollicitatiebrieven of -mails binnenkomen, zal een P&O'er met een zwarte stift de naam, de geboorteplaats en -land wegkrassen. Op deze manier wil de gemeente discriminatie tegengaan. Kennelijk is de gemeente bang dat haar ambtenaren sollicitatiebrieven terzijde leggen van kandidaten met on-Hollandse namen. Wat mij betreft is veel geoorloofd om te komen tot een evenwichtige samenstelling van het personeelsbestand. Ook kan ik me voorstellen dat de overheid het goede voorbeeld geeft. Als het maar effectief is. Bij anoniem solliciteren heb ik mijn twijfels. Allereerst wordt ook positieve discriminatie op deze manier onmogelijk. Verder vraag ik me af of gemeente-ambtenaren niet de schrik van hun leven krijgen als ineens een allochtoon op sollicitatiegesprek komt. Waar ze kennelijk eerst de brief negeerden, voeren ze nu onbevooroordeeld een gesprek? Of moet de sollicitatiecommissie met een blinddoek om het gesprek voeren? Maar wat doe je als een kandidaat een on-Hollands accent heeft? Oordopjes in?

Als de gemeenteraad eind februari met het voorstel instemt, is de gemeente Nijmegen de eerste werkgever die anoniem solliciteren invoert. Zodra er sollicitatiebrieven of -mails binnenkomen, zal een P&O'er met een zwarte stift de naam, de geboorteplaats en -land wegkrassen. Op deze manier wil de gemeente discriminatie tegengaan. Kennelijk is de gemeente bang dat haar ambtenaren sollicitatiebrieven terzijde leggen van kandidaten met on-Hollandse namen.

Wat mij betreft is veel geoorloofd om te komen tot een evenwichtige samenstelling van het personeelsbestand. Ook kan ik me voorstellen dat de overheid het goede voorbeeld geeft. Als het maar effectief is.

Bij anoniem solliciteren heb ik mijn twijfels. Allereerst wordt ook positieve discriminatie op deze manier onmogelijk. Verder vraag ik me af of gemeente-ambtenaren niet de schrik van hun leven krijgen als ineens een allochtoon op sollicitatiegesprek komt. Waar ze kennelijk eerst de brief negeerden, voeren ze nu onbevooroordeeld een gesprek? Of moet de sollicitatiecommissie met een blinddoek om het gesprek voeren? Maar wat doe je als een kandidaat een on-Hollands accent heeft? Oordopjes in?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?