Personeelsnet

Allesbinder Wouter

Afhankelijk van de bril die je opzet, zijn er verschillende kloven te zien in de Nederlandse samenleving: tussen allochtonen en autochtonen, tussen christenen en niet-christenen, tussen moslims en niet-moslims en tussen arm en rijk. In zijn boek 'Dit land kan zoveel beter' schrijft PvdA-leider Wouter Bos over het bindend leiderschap dat volgens hem nodig is. In al zijn interviews legt hij de nadruk erop dat het zo belangrijk is dat politici luisteren, zodat burgers zich begrepen voelen. "Het begint bij de gedachte dat je je politieke verhaal niet kunt houden als je dat niet laat beginnen bij de zorgen die mensen hebben", aldus Bos in een interview met NRC van 17 december. Volgens hem betekent het gewenste nieuwe leiderschap dat "je je naast de mensen opstelt die zich onzeker voelen. Niet door een zekerheid te bieden die er niet is. Maar door te zeggen: dit is de wereld zoals hij is en ik ga proberen jou sterker te maken". Of Wouter Bos met dit verhaal veel kiezers aan zich zal weten te binden, blijft de vraag. Bos in NRC: "Veel mensen in het land kennen het verschil niet tussen Tweede Kamer en kabinet en beschouwen het allemaal als politiek. Die houden mij ook verantwoordelijk voor het nieuwe zorgstelsel."

Afhankelijk van de bril die je opzet, zijn er verschillende kloven te zien in de Nederlandse samenleving: tussen allochtonen en autochtonen, tussen christenen en niet-christenen, tussen moslims en niet-moslims en tussen arm en rijk. In zijn boek 'Dit land kan zoveel beter' schrijft PvdA-leider Wouter Bos over het bindend leiderschap dat volgens hem nodig is. In al zijn interviews legt hij de nadruk erop dat het zo belangrijk is dat politici luisteren, zodat burgers zich begrepen voelen. "Het begint bij de gedachte dat je je politieke verhaal niet kunt houden als je dat niet laat beginnen bij de zorgen die mensen hebben", aldus Bos in een interview met NRC van 17 december.
Volgens hem betekent het gewenste nieuwe leiderschap dat "je je naast de mensen opstelt die zich onzeker voelen. Niet door een zekerheid te bieden die er niet is. Maar door te zeggen: dit is de wereld zoals hij is en ik ga proberen jou sterker te maken".
Of Wouter Bos met dit verhaal veel kiezers aan zich zal weten te binden, blijft de vraag. Bos in NRC: "Veel mensen in het land kennen het verschil niet tussen Tweede Kamer en kabinet en beschouwen het allemaal als politiek. Die houden mij ook verantwoordelijk voor het nieuwe zorgstelsel."

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?