Nieuw HR-jargon: Nationale Werkbezoek Dag op 12 december

Neem op donderdag 12 december een werkzoekende mee naar je werk, zodat hij of zij uit het isolement komt en kan netwerken. Deze oproep voor een Nationale Werkbezoek Dag doet Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt van de Universiteit Tilburg.

Neem op donderdag 12 december een werkzoekende mee naar je werk, zodat hij of zij uit het isolement komt en kan netwerken.
Deze oproep doet Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt van de Universiteit Tilburg.

Via Twitter lanceerde hij onlangs zijn idee voor de Nationale Werkbezoek Dag. De eerste reacties zijn positief.

Na de Breng je ouders mee naar het werk-dag, een publiciteitsoffensiefje van LinkedIn, zijn op 12 december werkzoekenden aan de beurt.
Ton Wilthagen, de Tilburgse hoogleraar die eerder met de Startersbeurs op de proppen kwam, opperde zijn idee voor het eerst op Twitter.


Versterken van zelfvertrouwen
Het idee van Ton Wilthagen is simpel. Op de Nationale Werkbezoek Dag openen bedrijven hun deuren voor werklozen, zodat deze daar contacten kunnen leggen.

MIS NIKS MEER: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief


"Het Nationale Werkbezoek is géén banenmarkt en het bedrijf heeft geen enkele verplichting of wat dan ook. Het gaat om de ontmoetingen, het herstel van het contact met de arbeidsmarkt voor de werkzoekende, om het versterken van motivatie en zelfvertrouwen en om mogelijke tips en informatie die de werkzoekende kan krijgen. Tegelijk krijg je als bedrijf zicht op het personeelsaanbod op de arbeidsmarkt", aldus de hoogleraar.

Solidariteit met werkzoekenden
Wilthagen ziet de dag als "een vorm van solidariteit van bedrijven en (zittende) werknemers met werkzoekenden". Het kost bedrijven "alleen maar wat tijd, extra koffie en een broodje".

Werkgevers en vakbonden hebben inmiddels positief gereageerd op het idee voor de Nationale Werkbezoek Dag.

Update: 1 december 2013
Inmiddels is de website werkbezoekdag.nl gelanceerd. Deze site geeft achtergrondinformatie en tips. Ook kunnen werkgevers zich hier aanmelden als ze mee willen doen.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 454 exclusieve vakartikelen en 284 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?