Personeelsnet

Werkgevers willen lijst met zware beroepen, overheid moet vroegpensioen betalen

In een poging het pensioenoverleg vlot te trekken, hebben de werkgeversorganisaties een oud plan afgestoft. Ze willen een lijst met zware beroepen opstellen waarvoor eerdere pensionering mogelijk moet zijn. Pijnpuntje is wel, dat de overheid de rekening daarvoor moet betalen.

De werkgevers zijn ‘verdrietig en gefrustreerd’ zeggen ze in een interview met dagblad De Telegraaf. Ze waarschuwen de vakbonden dat ze, na acht jaar onderhandelen over een pensioenakkoord, gouden kansen laten liggen om de pensioenen van werknemers te verbeteren. 

Lijst met zware beroepen
Om een handreiking aan de bonden te doen, willen de werkgeversorganisaties een lijst met zware beroepen opstellen, naar Oostenrijks voorbeeld. Wie een zwaar beroep heeft, kan dan eerder met pensioen.

De overheid moet vervolgens geen AOW-premie meer innen voor mensen die vervroegd zijn gestopt. Dat scheelt netto een paar honderd euro per maand voor de vroeg gepensioneerden. De werkgevers hopen met dit plan de onderhandelingen over het pensioenakkoord vlot te trekken. Een akkoord ligt volgens de werkgevers dan binnen handbereik.

Al eerder geprobeerd
De werkgeversorganisaties willen de lijst met zware beroepen combineren met maatwerk door individuele werkgevers de mogelijkheid te geven bij te dragen aan prepensioen voor zware beroepen. In Oostenrijk werken ze al met zo’n lijst waarop beroepen staan die recht hebben op vroegpensioen, zoals bouwvakkers, tegelzetters, brandweermensen, verpleegkundigen en metaalarbeiders.

Overigens is in Nederland al eerder gepoogd om tot een lijst met zware beroepen te komen, maar bleek dat de nodige problemen op te leveren. Zo veranderen mensen tussendoor van werk, dat bovendien ook van zwaarte kan veranderen. Mogen zij dan toch met vroegpensioen? Dat was de belangrijkste vraag die direct al voor veel hoofdbrekens zorgde.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?