Personeelsnet

We werken om te leven, maar het werk moet wel betekenis hebben

Nederlandse werknemers benaderen hun werk vooral praktisch. Ze werken vooral om in hun levensonderhoud te voorzien. Wel vinden ze het belangrijk dat het werk dat ze doen, betekenis heeft voor henzelf en de maatschappij. Een vijfde is bereid minder te verdienen in ruil voor een meer betekenisvolle baan.

Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed onder 1077 Nederlandse werkenden.

Bijna driekwart van de werkenden vindt zijn of haar werk nu al betekenisvol en een vergelijkbaar percentage vindt dat zijn of haar baan bijdraagt aan voldoening in het leven. Daarbij geeft ruim een kwart aan waarde toevoegen aan de maatschappij belangrijker te vinden dan het verdienen van geld.

Carrière maken niet zo belangrijk
Opvallend is dat carrière maken een van de minst belangrijke redenen blijkt te zijn om te werken. In de top drie van redenen om te werken staan vooral praktische redenen; om in het levensonderhoud te kunnen voorzien staat voor acht op de tien werkenden in de top drie, gevolgd door het hebben van een stabiele basis (ruim 56 procent), en om leuke dingen te kunnen doen (49 procent).

Daarna blijken aspecten rondom het hebben van betekenisvol werk belangrijk, zoals werken omdat je dat leuk vindt, of werken ten behoeve van zelfontplooiing, het opdoen van sociale contacten en iets betekenen voor de maatschappij. Van de respondenten die aangeven bereid te zijn om minder te verdienen voor een baan met betekenis, is dit voor 43 procent tot 100 euro van het huidige netto salaris waard, en voor 40 procent 100 tot 250 euro.

Iets bijdragen aan de wereld
Frits Philips van The School of Life, erkent het belang van een baan die zingeving brengt. “Al van jongs af aan zoeken naar wat we kunnen bijdragen aan de wereld. We willen brandweerman worden of dokter, maar dan ben je opeens IT-medewerker of projectmanager. Wat is dan onze rol? Om dan betekenis te ervaren moet je op zoek gaan naar het grote verhaal van de organisatie. Op welke manier draagt de organisatie bij aan de wereld en wat is jouw rol daarin?”

Het kan zijn dat je er achter komt dat je jezelf niet kunt vinden in de doelstellingen van de organisatie, of dat jouw rol te beperkt is. Volgens Philips kan het dan een goed idee zijn om op zoek te gaan naar een andere baan in een omgeving waarin je die zingeving wel kunt ervaren, ook als dat je minder salaris oplevert. Opvallend is dat salaris voor mannen zwaarder weegt dan voor vrouwen (69,3% versus 48,9%), terwijl vrouwen het belangrijker vinden om iets te doen wat ze leuk vinden en dat het werk betekenisvol is.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?