Personeelsnet

Opvallend minder verzuim tijdens Olympische Spelen

De 22e Olympische Winterspelen in Sotsji wakkeren Oranjegevoelens aan bij miljoenen Nederlanders. Zij kunnen voornamelijk overdag volop genieten van de prestaties van Sven en Ireen. Werkgevers houden in het achterhoofd dan ook rekening met meer ziekmeldingen. Maar het opvallende is, dat werknemers zich in de eerste week van de spelen juist minder ziek hebben gemeld.

Dat blijkt uit een analyse van ArboNed, onder ruim 1 miljoen werknemers en ruim 80.000 aangesloten werkgevers.

Minder mensen melden zich ziek
Ondanks de – veelal onder werktijd – uitgezonden wedstrijden, was er afgelopen week opvallend minder verzuim. Vorige week meldde 1,10% van de ruim 1 miljoen werknemers zich ziek, ten opzichte van 1,24% in dezelfde week van vorig jaar. ‘Een opvallend verschil’, vindt Dr. Corné Roelen, bedrijfsarts en epidemioloog bij ArboNed.

Een verklaring kan zijn dat het in Midden- en Zuid-Nederland straks vakantie is en dat mensen die niet aan schoolvakanties gebonden zijn deze week al vakantiedagen of ATV-dagen opgenomen. En wellicht worden de wedstrijden op het werk gevolgd.

Ziek tijdens evenementen is voorbij
Volgens de arbodienstverlener is de tijd dat werknemers zich bij een groot evenement ziek melden al lang voorbij. Nadat ArboNed tijdens het EK voetbal in 2004 een 19 procent hoger verzuim hadden geregistreerd op de eerste Oranjewedstrijddag, werden werkgevers en werknemers alert op verzuim tijdens evenementen. Alle sportevenementen daarna is geen hoger verzuim meer geconstateerd.

‘Een flexibele opstelling van werkgever en werknemer leidt er zelfs toe dat werkgevers kunnen profiteren van zo’n evenement’, stelt Roelen. ‘Gezamenlijk kijken op het werk geeft een positieve stimulans aan de teamspirit, en dat leidt tot meer gemotiveerde medewerkers. Onze beleving is dat werkgevers en werknemers dit onderling prima regelen’.

MIS NIKS MEER: Schrijf je hier in voor de gratis HR-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?