MKB-campagne voor 52 filevrije dagen

Laat werknemers ten minste één dag per week niet in de spits met de auto naar het werk reizen. Dat beroep doet de campagne ‘52 filevrije dagen’ op ondernemers.

Laat werknemers ten minste één dag per week niet in de spits met de auto naar het werk reizen. Dat beroep doet de campagne ‘52 filevrije dagen’ op ondernemers.

Nederland telt zo’n acht miljoen werkenden. Volgens de campagne-organisatie heeft de helft van hen de mogelijkheid om slim te werken en te reizen. Door op een ander tijdstip te reizen, thuis of op een locatie onderweg te werken, of door het openbaar vervoer te nemen of met iemand mee te rijden.

Als werknemers de auto één dag in de week laten staan, levert dat volgens de campagne veel op.
"Tijdwinst (minder vaststaan in de file en stijging van de productiviteit) en duurzaamheid zijn twee voor de hand liggende voordelen. Maar er is meer te behalen voor ondernemers. Zo kunnen ze efficiënter gebruik maken van hun bedrijfsruimtes, voelen werknemers zich fitter en kunnen deze hun werk en privé beter combineren. Dit maakt ondernemers tot een aantrekkelijker werkgever voor nieuwe medewerkers, maar ook voor huidig personeel. Het is bovendien goed voor het imago van de onderneming."

Slim reizen scan
De campagne '52 filevrije dagen', die deze week van start is gegaan, is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Nederland en het Platform Slim Werken Slim Reizen. De campagne richt zich op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

De campagnewebsite www.52filevrijedagen.nl biedt informatie, tips en ervaringsverhalen. Zo is er de slim werken slim reizenscan die de ondernemer een beeld geeft van hoe ver zijn bedrijf nu al is met slim en mobiel werken, welke mogelijkheden er nog zijn, hoe andere ondernemers het doen en 'to do’s'.

Ingesleten reisgedrag
Volgens Lodewijk de Waal, voorzitter van het Platform Slim Werken Slim Reizen is de grootste belemmering het ingesleten reisgedrag van werknemers. Een financiële impuls, bijvoorbeeld in de vorm van een mobiliteitsbudget, kan werknemers stimuleren om slim te reizen.
Deze en andere tips om het reisgedrag van werknemers te beïnvloeden, vind je op het weblog van Kennisplatform Verkeer en Vervoer.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?