Keuzestress

'Me niet gek laten maken' is een van de meest populaire voornemens voor het nieuwe jaar. En met de start van 2006 is het ervoor veel Nederlanders juist ingewikkelder op geworden. Zij hebben al moeite met vragen als: Welk internetabonnement? Bij welke provider? Of welk mobiel telefoonabonnement bij welk bedrijf? Met het nieuwe zorgstelsel is het stressdomein voor alle Nederlanders ook uitgebreid tot ziektekostenverzekeraars. Ook bij werkgevers slaat het toe. Gaan we de medewerkers een collectieve ziektekostenverzekering bieden? En zo ja, welke maatschappij wordt het? Willen onze werknemers wel meedoen? Blijft dit in de toekomst een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde? Bijvoorbeeld omdat de verzekeraars na de aantrekkelijke introductiekortingen de komende jaren de premies flink laten stijgen. En wat betekent straks de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)? Moet ik de risico's voor arbeidsongeschiktheid van werknemers verzekeren via de UWV? Of word ik eigenrisicodrager? Keuzes, keuzes. Ik wens dat 2006 een jaar wordt waarin u uw stress binnen de perken houdt en de keuzes maakt die voor u optimaal zijn.


'Me niet gek laten maken' is een van de meest populaire voornemens voor het nieuwe jaar. En met de start van 2006 is het ervoor veel Nederlanders juist ingewikkelder op geworden. Zij hebben al moeite met vragen als: Welk internetabonnement? Bij welke provider? Of welk mobiel telefoonabonnement bij welk bedrijf? Met het nieuwe zorgstelsel is het stressdomein voor alle Nederlanders ook uitgebreid tot ziektekostenverzekeraars.
Ook bij werkgevers slaat het toe. Gaan we de medewerkers een collectieve ziektekostenverzekering bieden? En zo ja, welke maatschappij wordt het? Willen onze werknemers wel meedoen? Blijft dit in de toekomst een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde? Bijvoorbeeld omdat de verzekeraars na de aantrekkelijke introductiekortingen de komende jaren de premies flink laten stijgen.
En wat betekent straks de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)? Moet ik de risico's voor arbeidsongeschiktheid van werknemers verzekeren via de UWV? Of word ik eigenrisicodrager?

Keuzes, keuzes. Ik wens dat 2006 een jaar wordt waarin u uw stress binnen de perken houdt en de keuzes maakt die voor u optimaal zijn.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?