Personeelsnet

Dit is de top 3 met grootste irritaties op het werk

Nederlanders zijn over het algemeen best tevreden over hun werk, dat ze gemiddeld waarderen met een 7. Ze willen gezond blijven en goed presteren. Maar slecht functionerende collega’s, vormen de grootse irritatie.

Niet alleen slecht functionerende collega’s zitten bij Nederlanders in de irritatiezone. Op de tweede plaats vinden we het behoorlijk ergerlijk wanneer werkapparatuur technische storingen vertoont. Ook te veel overleg en administratieve werkzaamheden vinden we maar niks, dit staat op de laatste plek van de top 3, meldt HR-adviesbureau Mercer

Opmerkelijk is dat stress of te hoge werkdruk niet in deze top 3 voorkomen. Sterker nog, het merendeel (74%) van de ondervraagden uit het onderzoek geeft aan goed om te kunnen gaan met werkdruk. Voor twee derde geldt dit ook voor het kunnen omgaan met spanning.

Organisaties moeten met personeel in gesprek blijven
Een meerderheid van de medewerkers (60,2%) verwacht binnen de komende 10 jaar grote veranderingen op het werk, zoals technologische veranderingen en reorganisaties. Maar ondanks deze verwachting geeft 65% van de ondervraagde medewerkers aan niet binnen 10 jaar van werkgever te veranderen.

Volgens Peter Abelskamp van Mercer Nederland tonen de cijfers aan dat medewerkers wel inzien dat er veranderingen op het werk aankomen, ze zijn alleen nog niet zo ver om te erkennen dat zo’n verandering ook voor hun persoonlijke situatie kan gelden. “Daarom is het zo belangrijk dat organisaties in gesprek blijven met hun personeel en proactief meedenken over mogelijk nieuwe functie-invullingen.’ Het onderzoek wijst uit dat medewerkers hier voor open staan. Zo geeft 41% aan flexibel te zijn wat betreft het taken- en functiepakket.

Werknemer neemt verantwoordelijkheid voor gezondheid
Naast het feit dat we tevreden zijn over ons werk, zijn Nederlanders het er met 84% massaal over eens dat het belangrijk is om gezond te zijn en goed te functioneren bij hun werkgevers. Ruim driekwart ziet het realiseren hiervan als gezamenlijke inspanning van zowel werkgever als werknemer.

Aan de kant van bedrijven worden vooral flexibele werktijden en het faciliteren van opleiding en ontwikkeling genoemd om hier aan bij te dragen. Medewerkers zorgen op hun beurt voor een gezonde levensstijl, die bestaat uit sporten en gezond eten. Abelskamp: ‘Het is positief om te zien dat Nederlanders die verantwoordelijkheid van gezond functioneren op het werk ook bij zichzelf neerleggen. Werkgevers kunnen hier zeker een steentje aan bijdragen, maar een deel komt natuurlijk ook uit medewerkers zelf. We zijn blij te merken dat dit bewustzijn er is.’

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?