Personeelsnet

Zijn werkgevers te goed van vertrouwen?

Deze week vielen me twee berichten op: 'Eén op de tien werknemers steelt' en 'Liegende sollicitant makkelijk te ontmaskeren'. Natuurlijk valt er bij deze berichten het nodige te relativeren. Maakt een pen mee naar huis nemen van een medewerker al een dief? En hoe noemen we een werknemer die op kantoor dure kleurenprints maakt van zijn vakantiefoto's? En het opkloppen van een CV? Dat doen we toch allemaal? Waar ligt de grens dan? Weten managers en P&O'ers zelf waar die ligt? En als het voor ons zo duidelijk is, hebben we dat dan ook de medewerkers verteld? Ongemakkelijke vragen. Of steken we liever de kop in het zand? Liever te goed van vertrouwen dan een werksfeer vol van wantrouwen?

Deze week vielen me twee berichten op: 'Eén op de tien werknemers steelt' en 'Liegende sollicitant makkelijk te ontmaskeren'.

Natuurlijk valt er bij deze berichten het nodige te relativeren. Maakt een pen mee naar huis nemen van een medewerker al een dief? En hoe noemen we een werknemer die op kantoor dure kleurenprints maakt van zijn vakantiefoto's?
En het opkloppen van een CV? Dat doen we toch allemaal?

Waar ligt de grens dan? Weten managers en P&O'ers zelf waar die ligt? En als het voor ons zo duidelijk is, hebben we dat dan ook de medewerkers verteld?
Ongemakkelijke vragen.
Of steken we liever de kop in het zand? Liever te goed van vertrouwen dan een werksfeer vol van wantrouwen?

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?