Wat zit er in de black box?

Wat is eigenlijk de toegevoegde waarde van HRM voor de organisatie-doelstellingen? Deze vraag staat centraal in een onderzoek dat het bureau Twynstra Gudde zojuist is gestart. "De aanleiding hiervoor is dat het HRM-beleid doorgaans geen afgeleide is van de organisatie- en missiestrategie, en onvoldoende bewust en gericht wordt gekozen en ingezet", aldus het bureau in een persbericht. "Organisatiedoelen en HRM-beleid zijn nog te vaak twee 'werelden', waardoor HRM-beleid minder dan mogelijk bijdraagt aan de organisatiedoelen. Een gemiste kans, omdat HRM veel potentie voor de organisatie in zich heeft. Met dit onderzoek wil Twynstra Gudde de black box van het HRM-presteren 'openen' en in kaart brengen welke bijdrage HRM kan leveren aan de organisatiedoelen." Voor de resultaten van het onderzoek onder 2.500 organisaties zullen we tot medio mei moeten wachten. Gezien het persbericht staat de uitkomst al vast: HRM kan veel betekenen voor een bedrijf op voorwaarde dat het aansluit bij de organisatie-doelstellingen.

Wat is eigenlijk de toegevoegde waarde van HRM voor de organisatie-doelstellingen? Deze vraag staat centraal in een onderzoek dat het bureau Twynstra Gudde zojuist is gestart.

"De aanleiding hiervoor is dat het HRM-beleid doorgaans geen afgeleide is van de organisatie- en missiestrategie, en onvoldoende bewust en gericht wordt gekozen en ingezet", aldus het bureau in een persbericht. "Organisatiedoelen en HRM-beleid zijn nog te vaak twee 'werelden', waardoor HRM-beleid minder dan mogelijk bijdraagt aan de organisatiedoelen. Een gemiste kans, omdat HRM veel potentie voor de organisatie in zich heeft. Met dit onderzoek wil Twynstra Gudde de black box van het HRM-presteren 'openen' en in kaart brengen welke bijdrage HRM kan leveren aan de organisatiedoelen."

Voor de resultaten van het onderzoek onder 2.500 organisaties zullen we tot medio mei moeten wachten. Gezien het persbericht staat de uitkomst al vast: HRM kan veel betekenen voor een bedrijf op voorwaarde dat het aansluit bij de organisatie-doelstellingen.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?