Nomineer die fantastische collega voor HR-professional van het jaar

Heeft u een HR-collega die alle lof verdient? Nu is het mogelijk om een vakgenoot te nomineren voor HR-professional van het jaar. Tijdens de coronacrisis, moesten HR-professionals alle zeilen bijzetten om het werk van de organisatie door te laten gaan. Om uw waardering te laten blijken, kunt u die waardevolle HR-professional de waardering geven die ze verdient.

HR- en payroll dienstverlener Visma | Raet start met de tweede editie van de verkiezing ‘ HR-professional van het jaar’. De gelukkige winnaar krijgt een bokaal, mag zich een jaar lang HR-professional van het jaar noemen én wint een mooi prijzenpakket.

Talenten binden aan organisatie
Organisaties hebben de afgelopen twee jaar een grote transitie ondergaan. HR-professionals hebben door de coronacrisis en de krapte op de arbeidsmarkt te maken met extra uitdagingen, zeker als het gaat om binden, boeien en behouden van talent.

Uit het jaarlijkse HR Benchmark onderzoek blijkt hoe belangrijk het is om ook hierop in te spelen. Ruim de helft van de bestuurders (57%) en twee derde van de HR-professionals (64%) geeft namelijk aan werving en selectie als topprioriteit te zien. Echter, merkt de helft van de medewerkers (49%) dat hun organisatie niet actief inzet op het binnenhouden van medewerkers.

Coronacrisis vraagt veel van HR-professionals
Al bijna twee jaar lang is door COVID-19 de druk op organisaties, en daarmee op HR, zeer groot. De komst van het virus heeft veel effect op de werkzaamheden van de HR-professionals. In de afgelopen twee jaar hebben zij zich zeer creatief en flexibel moeten opstellen, waardoor prioriteiten zijn verschoven en werkzaamheden worden uitgesteld.

Marco Winkel, HR Director bij Visma | Raet, vertelt dat het voor HR-professionals tijdens de coronacrisis de grootste prioriteit was om ervoor te zorgen dat iedereen vanuit huis kon werken. Dat vroeg veel van werkgevers en HR-professionals. “Wanneer er veelal vanuit huis wordt gewerkt, is het een extra uitdaging om medewerkers tevreden en betrokken te houden bij de organisatie. HR zet zich in om op een flexibele en creatieve manier medewerkers te betrekken bij alles wat reilt en zeilt binnen organisaties. Daarom willen wij ook dit jaar iedereen de kans geven om zijn of haar HR-collega in het zonnetje te zetten.”

Nomineren, vakjury en publieksstemmen
Het is nu mogelijk om een HR-professional te nomineren. Uit alle nominaties kiest een vakjury de top vijf. Vervolgens kan het publiek een stem uitbrengen op zijn favoriet. De HR-professional met het meeste aantal stemmen, wordt op 15 maart 2022 benoemd tot dé HR-professional van het jaar.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 454 exclusieve vakartikelen en 284 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?