Personeelsnet

Kinderen onder de 16 mogen geen maaltijden meer bezorgen vanaf 1 juli 2020

Maaltijdbezorgers moeten vanaf 1 juli 2020 tenminste 16 jaar zijn. Kinderen mogen niet in gevaarlijke omstandigheden werken en ook niet op de tijden dat maaltijden vaak worden bezorgd. Daarom is nu expliciet in de regelgeving vastgelegd dat maaltijdbezorging geen werk is voor kinderen onder de 16 jaar.

Dit schrijft Staatssecretaris Van Ark aan de Tweede Kamer. Jongeren die maaltijden bezorgen moeten onder hoge tijdsdruk werken in het drukke verkeer, waardoor ongelukken en onveilige verkeersomstandigheden ontstaan. De Inspectie SZW en de Tweede Kamer wilden daarom een verbod voor kinderen om maaltijden te bezorgen.

Wijziging nadere regeling kinderarbeid
De wijziging is bekrachtigd door de toevoeging van een onderdeel ‘c’ aan het derde lid van artikel 1.11 van de Nadere regeling kinderarbeid. Deze regeling is weer gebaseerd op artikel 3.2 van de Arbeidstijdenwet. In de nieuwe toevoeging staat nu dat een kind niet op commerciële basis met een voertuig maaltijden mag bezorgen.

Want op deze manier deelnemen aan het verkeer brengt voor het kind onacceptabele veiligheidsrisico’s met zich mee en is dus verboden. Voor overtreding van dit verbod kan direct een bestuurlijke boete worden opgelegd.

E-bike zorgde voor jongere bezorgers
Het bestellen van maaltijden gebeurde eerst vooral door jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Maar met de komst van de e-bike, werd bezorgen populairder als bijbaantje bij kinderen onder de 16 jaar. De Inspectie SZW constateert dat deze jongeren vaak arbeid verrichten op tijden waarop zij volgens de huidige regelgeving geen arbeid mogen verrichten.

Ook is gebleken dat het aantal ongelukken met jonge maaltijdbezorgers toeneemt. Het is daarom per 1 juli verboden om onder de 16 jaar op zelfstandige en commerciële basis maaltijden te bezorgen met deelname aan het verkeer. De Inspectie SZW houdt toezicht op de nieuwe regelgeving en kan bij overtreding van het verbod direct een bestuurlijke boete opleggen.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?