HR-professionals geloven in jobhoppen

HR-professionals geloven dat jobhoppen goed is voor hun eigen loopbaan. Dat blijkt uit een opmerkelijk onderzoek van de Engelse HR-recruiter Robert Walters.

HR-professionals geloven dat jobhoppen goed is voor hun eigen loopbaan.
Dat blijkt uit een opmerkelijk onderzoek van de Engelse HR-recruiter Robert Walters.

Volgens Robert Walters denkt meer dan de helft van de HR-professionals dat vaak van baan veranderen henzelf in de vaart der volkeren omhoog stoot.

Elke drie jaar een andere baan
Maar liefst 52% van de Engelse vakgenoten vindt dat zij tenminste elke drie jaar moeten overstappen naar een andere baan. En daarmee scoren de HR-professionals met hun mobiliteitwens veel hoger dan gemiddeld in Engeland.

De HR-professionals zijn voorstander van jobhoppen, aldus Robert Walters, omdat zij hiermee meer gevarieerde ervaring opdoen dan wanneer ze jarenlang in dezelfde baan bij dezelfde werkgever blijven hangen.

Interessant werk
Als we het onderzoek mogen geloven, gaat het de HR-mensen hierbij niet om een hoger salaris. Ze zeggen dat vooral de werk-privé balans en interessant werk hen motiveert.

Zelfvertrouwen
Opvallend is verder dat de Engelse collega's barsten van het zelfvertrouwen. Hier geen geklaag over de eigen positie, ze doen er gewoon toe.
82% meent dat zij met hun persoonlijke prestaties impact hebben op het zakelijke succes van hun werkgever. Ook hiermee scoort de HR-discipline hoger dan gemiddeld.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?