Personeelsnet

De toepasbaarheid van studies in het bedrijfsleven

De zakenwereld evolueert voortdurend. De manier waarop we zaken doen verandert voortdurend en studies zijn een van de belangrijkste instrumenten om te begrijpen hoe nieuwe veranderingen van invloed zijn op bedrijven. Als gevolg hiervan zijn er veel verschillende manieren waarop een studie kan worden gebruikt in de bedrijfswereld.

Communicatie
Communicatie is een belangrijke vaardigheid in het bedrijfsleven, of je nu met collega's of klanten werkt. Communicatieve vaardigheden zijn cruciaal voor effectieve communicatie in alle aspecten van het zakenleven. Dit kan handig zijn bij het schrijven van een rapport voor je baas, het sturen van een e-mail naar je klant of het bespreken van de verkoopcijfers met je team.

Als je niet over goede communicatieve vaardigheden beschikt, kan dit leiden tot misverstanden en meningsverschillen. Dit kan van invloed zijn op de productiviteit en de relaties op de werkplek negatief beïnvloeden.
Het is ook belangrijk om te onthouden dat communicatieve vaardigheden net als elke andere vaardigheid kunnen worden geleerd. Denk je erover om door te studeren, dan kun je kiezen voor cursussen zoals HBO communicatie. Communicatie is een van de studies die nodig zijn in het bedrijfsleven. Het kan dus een ideale carrièrekeuze zijn.

In staat zijn om de waarden van het bedrijf hoog te houden
Sommige bedrijven hechten waarde aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren en dit is niet iets dat een ongeschoolde persoon kan doen. Er is iemand nodig met de juiste kennis en competentie om verbindingen op te bouwen met jonge mensen die het bedrijf waardeert.

Sommige bedrijven bieden programma's aan die erop gericht zijn de vaardigheden te verbeteren en de jongere generatie op te leiden. Zie jij jezelf in de missie om jonge mensen te helpen bij hun ontwikkeling, dan hoef je je geen zorgen te maken.
Cursussen in HBO pedagogiek deeltijd helpen je deze vaardigheid te verwerven. Deze vaardigheden komen van pas in het steeds groter wordende aantal bedrijven dat actief betrokken is bij de ontwikkeling van jongeren.

Kritisch denken
Kritisch denken is een vaardigheid die je kunt leren. Het is een proces dat op veel verschillende situaties kan worden toegepast, of het nu zakelijk of persoonlijk is. Sommigen beschouwen kritisch denken als een aangeboren kwaliteit, maar anderen hebben eraan gewerkt om het te ontwikkelen en zijn er beter in geworden.
Je kunt aan je vaardigheden blijven werken door ze vaker toe te passen in levens- en werksituaties, ongeacht je huidige vaardigheden. Je moet in staat zijn om te studeren en kennis te verwerven op bepaalde gebieden die verband houden met je werkgebied.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?