HR professional vreest dat HR-beleid in de zomer stil staat

De vakanties zijn dan wel gepland, maar HR-professionals komen nog om in het werk. Ze doen daarom extra hun best om zaken nog af te handelen en dossiers over te dragen. Maar het is onvermijdelijk, dat tijdens de zomer de uitvoering van strategische HR-plannen tot stilstand komt.

 

Dat meldt HR-dienstverlener Raet, op basis van onderzoek onder ruim 500 HR professionals.

HR moet nog vervanging regelen
Ruim 40 procent van de HR-professionals die het nodig vindt om extra mensen in te schakelen, moet dit nog regelen. Meer dan de helft hiervan heeft er echter geen vertrouwen in dit nog te kunnen realiseren. Dat komt ook omdat een meerderheid hiervoor geen budget heeft, het werk niet overdraagbaar is (26%) of dat er geen geschikte vervangers beschikbaar zijn (17%).

De inhuur van interim professionals kan positieve effecten hebben. Zo vindt 80 procent van de HR professionals de frisse blik en nieuwe kennis die zij inbrengen waardevol. Volgens HR professionals zijn andere positieve effecten dat het werk door draait (47%), dat de interimmer bepaalde zaken makkelijker voor elkaar krijgt (21%) en dat de HR professional zelf kan bijtanken (10%).

Uitvoering HR-plannen valt stil
Om toch met een gerust hart op vakantie te kunnen, werkt 42 procent van de HR professionals zowel voor als na de vakantie extra hard. Ondanks deze inspanningen, heeft volgens meer dan de helft (54%) de vakantieperiode nadelige effecten. De meest nadelige effecten zijn volgens hen dat strategische plannen tot stilstand komen, innovatie wordt uitgesteld en dat er op een lager tempo gewerkt wordt.

Volgens Mariska van Wilpe, Manager Interim Services bij Raet, kan een interim professional het werk in de vakantieperiode uitstekend overnemen. “Het werk blijft doordraaien en de HR professional kan met een gerust hart op vakantie. Je wilt immers voorkomen dat professionals in de vakantie nauwelijks tot rust komen, omdat zij zich druk maken over het werk dat bij terugkomst op hen ligt te wachten.”

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 454 exclusieve vakartikelen en 284 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?