Personeelsnet

Flexibele werktijden maken het verschil bij keuze vakantiewerk

Nederlandse jongeren vinden deze zomer de mogelijkheid om flexibele uren te werken het belangrijkste tijdens een vakantiebaan. Dat blijkt uit onderzoek onder 500 Nederlandse jongeren tussen de 15 en 27 jaar, uitgevoerd door recruitmentspecialist YoungCapital in mei 2019.

Komende zomervakantie gaat 71 procent van de Nederlandse jongeren werken. Waarvan ruim 80 procent in eerste instantie werkt om geld te verdienen. Maar hoe speel je met de huidige krapte op de arbeidsmarkt als werkgever in op de overige wensen en behoeften van de jonge werkzoekenden?

“Maak om te beginnen de vakantiebaan aantrekkelijker voor jong talent door flexibele uren aan te bieden”, zegt Mariska Visser, Operational Director van YoungCapital. “Dit staat namelijk op nummer een van voorwaarden die belangrijk zijn tijdens werk deze zomer.” Op nummer twee en drie staan nieuwe dingen leren en de mogelijkheid om een toeslag/bonus of fooi te ontvangen boven op het salaris. Welke voorwaarden het minst belangrijk zijn (maar nog steeds wel mooi meegenomen), zijn teamuitjes, het aanbieden van kortingen, de mogelijkheid om te werken met vrienden en reiskostenvergoeding.


Uit het onderzoek blijkt ook dat jongens en meiden veelal dezelfde wensen hebben als het op vakantiewerk aankomt. Zo werken ze allebei liever overdag (70 procent) dan ‘s avonds (30 procent). Liever doordeweeks (77 procent) dan in het weekend (23 procent) en zijn ze liever fysiek bezig (74 procent) dan dat ze de hele dag achter een computer zitten (26 procent). 68 procent werkt liever met klanten dan zonder (32 procent). En 63 procent doet liever variërend werk, dan iedere keer hetzelfde (17 procent). Toch zit er een verschil in de top vijf beroepsgroepen. Als ze moeten kiezen, dan gaan de meeste jongens voor een zomerbaan in het transport of de logistiek, zoals koerier, en gaan de meeste meiden aan de slag in de horeca.

Zie hier het originele persbericht

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

 

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?