Personeelsnet

Deze 20 vacatures zijn het moeilijkst te vervullen in het MKB

Het blijft voor bedrijven bijzonder lastig om geschikt personeel te vinden voor openstaande vacatures. De top 20 met moeilijk te vervullen banen, bestaat voor het grootste deel uit technische functies.

Beveiligingsmonteur staat bovenaan de lijst met 20 functies, waarvoor het MKB lastig personeel kan vinden, blijkt uit een overzicht van vacaturesite Indeed

Top 20 lastig te vervullen vacatures
In de top 20 staan opvallend veel banen in de bouw- en IT-sector. Maar ook een monteur zonnepanelen is moeilijk te vinden, een vakgebied waar de komende jaren aanhoudende groei wordt verwacht.

Personeelskrapte wordt nijpend
Volgens directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland wordt de personeelskrapte steeds nijpender. “Een kwart van de ondernemers heeft al productieproblemen als gevolg daarvan. Het belemmert ondernemers niet alleen in de groei van hun bedrijf, het leidt er zelfs toe dat ze nee moeten verkopen aan hun klanten.”

Om de bedrijven een handje te helpen, gaat werkgeversorganisatie MKB-Nederland met Indeed samenwerken om ondernemers te helpen bij het aantrekken van werknemers. Ze gaan daarvoor inzichten verschaffen in hoe de juiste mensen te vinden zijn.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?