Ziekteverzuim verder gedaald

Het toch al lage ziekteverzuimpercentage, is verder gedaald. Bedroeg in het eerste kwartaal van vorig jaar het gemiddeld verzuimpercentage nog 4,5 procent, in het zelfde kwartaal van 2014 is dit percentage verder gedaald naar 4,09 procent.

Dat blijkt uit CBS-cijfers die brancheorganisatie OVAL onder de aandacht brengt.

De cijfers geven verder te zien dat het verzuimpercentage met gemiddeld 2,1 procent het laagst was in de horeca. De bedrijfstak onderwijs scoorde het hoogst met een percentage van 5,3 procent.

Kick van der Pol, voorzitter van de Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL), verklaart de daling uit de verzuimaanpak van arbodienstverleners. Dat zou vooral komen door de aandacht voor preventie van uitval en expliciete aandacht voor gezondheid en vitaliteit op het niveau van de werknemer, management en organisatie.

Duurzame inzetbaarheid
De daling is ‘goed nieuws’ volgens de OVAL-voorzitter. ‘Maar we zijn er nog niet. Het is nu van groot belang om te investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid’.

MIS NIKS MEER: Schrijf je hier in voor de gratis HR-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 452 exclusieve vakartikelen en 281 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?