HR Tools & Extra's

WAB-checklist: 5 punten waarmee werkgevers zich kunnen voorbereiden

Op 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) in. Daardoor kunnen de rechten en plichten van iedere werkgever en werknemer in Nederland veranderen. Werkgevers kunnen zich voorbereiden met deze checklist.

Werkgevers moeten er aan denken dat voor tijdelijke werknemers binnen het bedrijf straks een hogere WW-premie moet worden afgedragen. Dat heeft impact op de loonaangifte. Ze moeten er ook rekening mee houden dat de transitievergoeding vanaf 1 januari 2020 wordt berekend vanaf de eerste werkdag.

Nieuwe regels voor oproepcontracten en payroll
Werknemers met een oproepcontract moeten vanaf 1 januari minstens vier dagen van te voren worden opgeroepen voor werk. Als de werkgever een oproep binnen vier dagen voor de oproep afzegt, heeft de oproepwerknemer recht op loon over de uren waarop hij of zij was opgeroepen. Na 12 maanden moet de werkgever hen bovendien een nieuw contract aanbieden met een vast aantal uren.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.