Personeelsnet.nl maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

HR-Tools & Extra's

Praktische HRM-informatie voor managers en P&O-ers

Vier middelen van selectie

Vakkennis

Selecteren is vakwerk. Als dat niet goed gebeurt, loopt het bedrijf het risico om de 'verkeerde' mensen in een functie te plaatsen. Zonde van al het geld dat u besteedt aan de sollicitatieprocedure. En als een bedrijf niet zorgvuldig omgaat met sollicitanten, kan dat een negatieve uitwerking op het imago hebben.

1. Criteriumgericht selectiegesprek
Een goed uitgevoerd selectiegesprek kan veel informatie opleveren over het functioneren van de kandidaat in de vacante functie. Een bekend instrument hiervoor is een criteriumgericht interview. Aan de hand van vooraf vastgestelde competenties, worden vragen voorgelegd aan kandidaten met een speciale opbouw. De bedoeling hiervan is om het gedrag van de kandidaat te observeren. Aan alle kandidaten stelt u dezelfde vragen. Hierdoor zijn de resultaten beter te vergelijken.

Het sollicitatiegesprek heeft voor selecteurs enkele valkuilen:

2. STAR-methodiek toepassen
Een handig hulpmiddel om criteriumgericht te interviewen is de STAR-methodiek. Daarbij worden kandidaten bevraagd op basis van eerder opgedane eigen ervaringen. Dit werkt beter dan mensen een denkbeeldig probleem op te laten lossen (want daarmee wordt voornamelijk getoetst in hoeverre kandidaten over een levendige fantasie beschikken).

Gehele artikel lezen?

Neem nu een abonnement voor € 198,- per jaar

> Kijk hier wat er allemaal in HR Tools & Extra's zit

Wat vindt u hier nog meer:

HR Tools & Extra's klaar voor 2017

Vakkennis

HR Tools & Extra’s van Personeelsnet is eind 2016 bijgewerkt en aangepast aan de nieuwe regels van 2017. Hier ziet u wat er nieuw is.

Model personeelshandboek 2017

Model

Stel zelf het handboek personeel van uw organisatie samen met dit kant en klare model. De inhoud van het handboek personeel kunt u hier downloaden en aanpassen aan de wensen van uw organisatie.


P&O-jaarkalender 2017

Model

Maak plannen voor de HR-afdeling met deze handige P&O-jaarkalender. De jaarkalender geeft belangrijke wijzigingen in de regelgeving weer, en kan als basis dienen voor uw eigen jaarplanning.


Dit zijn de wijzigingen voor HR in 2017

Vakkennis

Ondanks dat er volgend jaar verkiezingen zijn, heeft het kabinet nog volop plannen die gevolgen hebben voor het werk van HR-professionals. HR Tools & Extra's geeft hier een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste veranderingen in het HR-vakgebied voor 2017.


Voorbeeld Min/Max-contract - model contract

Model

In het min/max-contract spreekt u minimaal te werken uren af met de oproepkracht, die u altijd moet uitbetalen. Nadere uitleg en een model contract vindt u hier.


Model Klokkenluidersregeling (vanaf 50 werkenden)

Model

Op 1 juli 2016 is de Wet huis voor klokkenluiders (Wet HvK) in werking getreden. Bedrijven waar meer dan 50 mensen werken, moeten daarvoor een interne meldregeling hebben.