HR Tools & Extra's

Arbeidsovereenkomst verlengen volgens 7-8-8-formule

Door de Wet werk en zekerheid, gelden sinds 1 januari 2015 andere regels voor het verlengen van tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Werkgevers die zoveel mogelijk flexibiliteit willen houden, kunnen er voor kiezen de 7+8+8-regel te hanteren.

Nieuwe regels arbeidsmarkt vanaf 2020

Vanaf 2020 wijzigen de regels voor vast, flex en ontslag. Want dan treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking.

De WAB is de opvolger van de WWZ en maakt enkele, nog maar net ingevoerde, regels uit de WWZ alweer ongedaan. De WAB is nog in behandeling bij het parlement, maar zal naar verwachting vanaf 2020 van kracht worden. In 2019 zal HR zich al moeten voorbereiden op de invoering van de nieuwe regels. Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

Een overzicht met hoofdpunten van de Wet arbeidsmarkt in balans, vindt u rechts naast dit artikel bij de links.

De meeste werkgevers bieden hun nieuwe werknemers niet direct een vast contract aan. Vaak sluiten ze eerst een tijdelijk contract, dat eventueel wordt verlengd. Door de Wet Werk en Zekerheid, kiezen veel werkgevers ervoor de 7+8+8-regel te hanteren.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.