Personeelsnet.nl maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

HR-Tools & Extra's

Praktische HRM-informatie voor managers en P&O-ers

Tien tips voor talentmanagement in crisistijd

Vakkennis

Winnaars doen het goed in recessies. Zij overleven door keuzes te maken: overbodige luxe schrappen, maar basisbenodigdheden behouden. Vooral talentmanagement is essentieel om door een recessie heen te koersen. Het stelt bedrijven namelijk in staat hun belangrijkste bronnen op de beste manier aan te wenden op het moment dat dit het hardst nodig is.

Dat zijn enkele conclusies van het document 'Clarity amid the Crunch' van StepStone Solutions. Het whitepaper is te lezen als een aansporing richting werkgevers om ook tijdens moeilijke tijden goed personeelsbeleid te blijven voeren.

De gedachte is dat bedrijven het, juist tijdens een economische crisis, vooral moeten hebben van goed gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. Vanzelfsprekend moet er worden bezuinigd, ook op personeel. Als dat moet, doe het dan wel op een verantwoorde manier, is het pleidooi.

Gehele artikel lezen?

Neem nu een abonnement voor € 198,- per jaar

> Kijk hier wat er allemaal in HR Tools & Extra's zit

Wat vindt u hier nog meer:

HR Tools & Extra's klaar voor 2017

Vakkennis

HR Tools & Extra’s van Personeelsnet is eind 2016 bijgewerkt en aangepast aan de nieuwe regels van 2017. Hier ziet u wat er nieuw is.

Model personeelshandboek 2017

Model

Stel zelf het handboek personeel van uw organisatie samen met dit kant en klare model. De inhoud van het handboek personeel kunt u hier downloaden en aanpassen aan de wensen van uw organisatie.


P&O-jaarkalender 2017

Model

Maak plannen voor de HR-afdeling met deze handige P&O-jaarkalender. De jaarkalender geeft belangrijke wijzigingen in de regelgeving weer, en kan als basis dienen voor uw eigen jaarplanning.


Dit zijn de wijzigingen voor HR in 2017

Vakkennis

Ondanks dat er volgend jaar verkiezingen zijn, heeft het kabinet nog volop plannen die gevolgen hebben voor het werk van HR-professionals. HR Tools & Extra's geeft hier een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste veranderingen in het HR-vakgebied voor 2017.


Voorbeeld Min/Max-contract - model contract

Model

In het min/max-contract spreekt u minimaal te werken uren af met de oproepkracht, die u altijd moet uitbetalen. Nadere uitleg en een model contract vindt u hier.


Model Klokkenluidersregeling (vanaf 50 werkenden)

Model

Op 1 juli 2016 is de Wet huis voor klokkenluiders (Wet HvK) in werking getreden. Bedrijven waar meer dan 50 mensen werken, moeten daarvoor een interne meldregeling hebben.